Äntligen söndag och med det är det dags att lista några Popfavoriter från alla grymma låtar som släppts senaste veckan.

Svensk Pop Apple Music

Sebastians Popfavoriter

Axel Schylström – Din blomstertid nu kommer

Vackert och ömsint tolkar Axel en klassisk psalm men gör det på sitt helt egna sätt. Som en homage till sommaren kan inte den här låten landa bättre i tid. Vi ser återigen temperaturen stiga upp emot 30 och är inte alls redo för höst. Solklart en av veckans bästa släpp. 

E L L A – Tusen gånger om

Singeln släpptes förra veckan, men det var först den här som jag fick upp ögonen för lovande E L L A. Med en unik stämma och vacker låt ger hon oss den högtflygande singeln Tusen gånger om. Högt flygande i dubbel bemärkelse då produktionen är atmosfärisk och omslagsbilden är med ett motiv av en luftballong. Det är med spänning jag håller ögonen på detta stjärnskottet. 

ALMA – I forgive me

Finska Alma presenterade i och med förra singeln ett helt nytt sound. En ljudbild som jag fullkomligt älskade! Nu är hon tillbaka med I forgive me. Här förlåter hon sig själv för sina misstag och går vidare i livet. Detta till en snyggt disco-influerad produktion och Bowie-omslag. MAGI! 

Maximilian – I’m not me 

Ibland kan kärlek och relationer förändra ens eget beteende. Exakt detta sjunger Maximilian om i nya singeln I’m not me. Till en soft pop-rock produktion får vi grym melodi och ett ösigt tempo där artisten briljerar med sin självklara stämma. Helt klart en poplåt värd att lägga på alla stora playlists. 

Lost Casual – Talk too much 

Andra singeln från kommande debut-EPn heter Talk too much och är lika lysande som första. Med mjuk produktion och skön soul-stämma fortsätter Lost Casual att briljera. I den aktuella låten är han trött på att prata men jag är definitivt inte trött på att höra honom sjunga. En självklar topplåt för veckan! 

Johans Popfavoriter

Moby + Serpentwithfeet – On air

Galet vackert blir det när Moby samarbetar med Serpentwithfeet på singeln On air. Filmiskt, sårbart, svävande. En låt att drömma sig bort till och som borde finnas med på sondtracket till alla kommande serier och filmer från och med nu.

Malak – Heather

Med en arenvänligt arrangemang imponerade Malak stort på mig när hon släppte singeln Heather. Det är storslagen indiepop/rock med sjukt stark melodi som sedan lyfts fram av sångerskan drömliknande röst. Allt träffar ju så rätt för mig.

Editors – Kiss

Med en tid på nästan hela åtta minuter ger Editors en hel måltid av indie- och elektropop med nya singeln Kiss. Låten höjer verkligen förväntningarna inför kommande albumet EBM måste jag säga.

MAIN – I’m gonna let the wind

Dramatiskt pop är ju min bästa gren skulle jag säga. Det är precis det som Göteborgsduon MAIN ger oss med nya singeln I’m gonna let the wind. Vemod och snygg produktion skapar magi för mig.

MØ – Spaceman

När samplar Babylon Zoos klassiker Spaceman från 1996 blir det sjukt läckert skulle jag säga. Just att danskan använder det som alla gillade med originalet och sedan gjort en bättre låt överlag. Det är en bra sak det.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011