Detta är ett inlägg för bloggens Patreons.  
Det första dygnet är inlägget öppet för alla innan det blir exklusivt för Patreon-medlemmar.
Bli gärna Patreon för att göra det möjligt för bloggen att fortsätta skriva om ny musik. Det gynnar inte bara bloggen utan även alla artister som genom bloggen har en plattform att synas på.

Svensk Pop Apple Music

Vi har kommit till April och den första helgen har varit kall och solig här i Göteborg. Underbart! Det känns nästan som vi kanske, kanske går mot vår på riktigt.
I Johan och Sebastians hörlurar har det även denna vecka spelats en hel del musik. Tio av dem hittar du här nedan som veckans Popfavoriter. Trevlig lyssning.

Peg Parnevik – Penny

Sebastian: Personligt, ärligt och fyllt av kärlek. Peg Parnevik släpper Penny, skriven till sin syster. Syskonhjärtat i mig blöder och ögonen tåras efter första lyssningen. En självklar hitvarning och ytterligare ett bevis på den träffsäkerhet Peg besitter som låtskrivare. 

Aespa – Hold on tight

Johan: I helgen såg jag den underhållande filmen om Tetris som finns på Apple TV+, som handlade om hur en person försökte få loss Tetris-rättigheterna till Game Boy från Sovjetunionen. Det som jag älskade extra mycket var musiken, där de använt den klassiska Tetris-musiken till soundtarcket. Singeln Hold on tight är just Tetris-temat i en härlig elektroversion framförd av Aespa. Nostalgi och nytt i ett.

Khalid – Softest touch

Sebastian: Khalid har gjort det tydligt att nya plattan kommer få ta den tid den behöver. Men att döma av de singlar artisten släppt det senaste är 70-talet och groovy R&B utgångspunkten. Med sina skimrande syntar och mjuka stämmar sitter jag och myser till den sexiga Softest touch. 

Amskøld & Sonja Davis – När du inte vill ha mig

Johan: När Amskøld pitchade in sin låt När du inte vill ha mig till Oscar Zia tyckte han att den kändes väldigt klar som den var. Det säger någonstan vilken nivå Amskøld ändå har på sina låtar. När den nu släpps är det som en duett tillsammans med låtskrivaren Sonja Davis. Snyggt, hitigt och smärtsamt. Allt på en gång.

Chlöe + Future – Cheatback

Sebastian: En av Beyoncés första signingar var systrarna Chlöe och Halle. De två systrarna har nu påbörjat sina respektive karriärer där den förstnämnda precis släppt debutalbum. Singeln Cheatback gav mig sådana massiva Irreplaceable vibbar att jag omedelbart trillade dit. 

Jacob Frohde – Let me talk

Johan: Jag är ju svag för filmiskt snygga och emotionella ballader. (Jupp, jag gråter till alla filmer jag ser känns det som, så känslig är jag). Jag tycker Jacob hittar ett otroligt snyggt uttryck på Let me talk. Det är ärligt och öppenhjärtigt när sångaren sjunger om svårigheten att kommunicera.
Missa förresten inte min intervju med Jacob i Popmuzik TV.

Alma – Tell Mama

Sebastian: Finska Alma tillhör en av mina favoriter, snart är det dags för album och jag är på gränsen till att spricka av förväntan. Singeln Tell Mama tillhör den sista från Time Machine och fångar essensen av hennes 70-talsdoftande sound. Jag fullkomligt älskar detta!  

Rymdpojken – Neonljus

Johan: Jag tror inte att Adam Englund och hans Rymdpojken är kapabel till att ens göra en dålig låt. Vad han än rör vid blir fantastisk pop och nya singeln Neonljus är inget undantag. Pulserande pop som är omöjligt att sitta till när man hör.

Varas – Careful what you wish for

Sebastian: Aktuell med ny EP är Varas en artist att lägga på minnet. Hans snygga och stökiga trummor, sylvassa melodier och noggrant utvalda gitarrer golvar mig. Den låt som stack ut lite extra var Careful what you wish for och har en självklar plats bland veckans bästa släpp. 

Klara & Jag – Bas, rök & dårar

Johan: Med en synthig och pulserande produktion går Klara & Jag in i en 30-årskris där de inser att de måste leva livet till 100% för man blir inte yngre. Hur länge till kan man vara på klubben och vara ung och dum? För klockan går får alla. Men innan man når vägen ände kan man dansa bland bas, rök och dårar.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011