Knappt en vecka till Midsommar och med det börjar vi sakta men säkert gå mot mörkare tider. Men innan mörkret och kylan kommer ska vi ju hinna med lite festivaler och framförallt lyssna på musik på balkongen. ☀️

Svensk Pop Apple Music

Här listar Johan och Sebastian tio låtar från veckan som du absolut bör lägga till i din spellista, eller kanske följa någon av bloggens?

Johannes Ågren – The Cure

Johan: Det är inte direkt en strid ström av låtar som Johannes levererar. Men när han väl gör det är väntan definitivt värt det när det blir nostalgiskt och medryckande som just The Cure, när han tänker tillbaka på en relation som en gång var. Explosiv och elektronisk indiepop som jag verkligen älskar. 

Paula Jivén – I wanna go home 

Sebastian: Andra EP:n ute och det är oundvikligt att inte strålas av Paulas stjärnglans. Med lysande lyrik och sylvassa produktioner är det här morgondagens stjärna. I wanna go home har gått varm hela helgen och lär rulla hela sommaren. 

Da Buzz – Lost without you

Johan: Ta en låt från 20 år sedan och gör om den så den låter mer retro än originalet och lägg till Robert Miles-piano. Då blir det ännu en lysande klubbsingel från den värmländska duon. 

Dagny – Same again (for love) 

Sebastian: Direkt när kicken slår till fattar jag att det här kommer vara en ljuv lyssning och visst är det så! Dagny gör det hon alltid gjort på Same again (for love)nämligen att briljera! 

Johan: Det känns som allt Dagny rör vid blir en hit. Nya singeln Same again (for love) är inget undantag. Lysande pop med pulserande produktion som alla borde lyssna på om och om igen. 

Zikai – Rush Hour

Sebastian: Hon är tillbaka! Sveriges bejublade RnB stjärna förgyller vår tillvaro med sin lena stämma och starka inlevelse. Nya singeln Rush Hour är en dos av extra allt vad artisten står för med en tropisk chill vibe. 

Noak Hellsing – Die without letting you know

Johan: Noak går från klarhet till klarhet med sina låtar. Med sin mjuka, lite vemodiga röst skapar han magi när han sjunger om en relation som rinner honom ur händerna. Man vill mest bara ge honom en tröstande kram och sedan lyssna på låten igen. 

Leigh-Anne – Don’t say love 

Sebastian: Leigh-Anne blir andra medlemmen från Little Mix att starta soloprojekt och det gör honom genom släppet av den explosiva danspop singeln Don’t say love. Soundet andas brittisk pop-kultur och Rita Ora, helt klart en stark start! 

Timberly + &Tilly – Shoot you

Johan: Med en drömliknande produktion som verkligen omsveper en blir det inte annat än magiskt när den svenske artisten Timberly samarbetar med tjeckiska &Tilly. Smärtsamt vackert och jag vill ju inget annat än att de ska samarbeta mer ihop. 

Junie – Ser du hur bra jag mår 

Sebastian: Ösigt gitarriff och upptempo passar alltid en poplåt, men på något sätt blir det ännu starkare på sommaren. Junie är definitivt här för att tävla om årstidens stora radioplåga och hon har helt klart potential att nå hela vägen. 

Chance of Lightning – Interstellar

Johan: Vemodig och pulserande elektropop som tar oss bortom tid och rum. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011