Välkommen till söndag vecka 16.
Dags för Johan och Sebastian att lista tio poplåtar som vi kände stack ut extra mycket från veckan och lista dom för dig. Förhoppningsvis hittar du några guldkorn som du kan krydda din personliga spellista med, eller så kan du alltid följa bloggens.

Popmuzik Podcast

Madisen Jane – Hit the road

Johan: Detta är ju så snyggt! Dramatisk soul med filmiska stråkar och magisk sång av Madisen Jane. Jag blev i alla fall helt tagen av denna svävande Winehouse-doftande singel som känns som ett givet inslag i en kommande film av Tarantino.

The Weeknd + Future – Double fantasy

Sebastian: Dubbel njutning, delad glädje, ju fler desto bättre osv. The Weeknd tar steget in i filmvärlden och såklart förenar han detta med sin lysande musik. Hans karakteristiska syntar och dystopiska ljudbild är kvar och förenas med läckra R&B beats. Helt klart allt man kan vänta sig av världsstjärnan. 

Lowheart – Runaway baby

Johan: Luftig och medryckande pop med mjuka synthar och drömliknande produktion träffade mitt i prick i mitt pophjärta kände jag. Sommarpop att bara sväva bort tillsammans med.

Thomas Stenström – Andas in andas ut

Sebastian: Ett nytt kapitel av Thomas är på intåg och den talangfulla top-linern briljerar som alltid på Andas in andas ut. Organisk instrumentering, upplyftande budskap och fägring av våren är ingredienserna för en given radiohit. 

Hugo Andersson – Bittersweet

Johan: Hugo Andersson charmade oss alla med sin singel Bittersweet i senaste avsnittet av Songland. Träffsäker pop med medryckande känsla och jag tycker Hugo har lite av den perfekta popsångrösten. En given hit? Absolut.

ALMA – Natalia

Sebastian: Finska popstjärnan ALMA är har äntligen släppt sitt album Time Machine sprängfyllt med magiska låtar var det ändå fokusspåret Natalia som stod ut med sin melankoliska melodi och text. 

GERD – Let me in

Johan: Dramatisk alt-pop bjuds vi på av värmländska GERD när artisten här släpper sin andra singel för året i form av Let me in. Skönt pulserande pop som verkligen står ut i from av känsla samt sångerskans starka och uttrycksfulla röst.

Rita Ora + Fatboy Slim – Praising you

Sebastian: Ta mig till kyrkan! Ja, så kan kärleken kännas ibland. Rita Ora tolkar en odödlig klassiker och sätter sin alldeles egna dans-pop stämpel över Praising you. Perfekt för både dansgolvet och ett svettigt träningspass på gymmet. 

Spray – The big idea (Remix)

Johan: Underbar elektropop med härligt driv bjuds vi på när Spray dammar av låten The big idea från 2021. För oss som älskar den där mixen av 80- och 90-tal är The big idea verkligen julafton. Försök att sitta still när du hör den. Det är tekniskt omöjligt.

Hanna Ferm – Det är jag inte du

Sebastian: Hanna fortsätter leverera en ljudbild fylld med maffiga synthar och djup botten. I’m all for it! Med en refräng som sätter sig som en smäck efter några lyssningar har hon hittat sin tydliga plats på den svenska popscenen. Det är med spänning vi fortsätter följa hennes fortsatta resa. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011