Ett otippat möte spelar ut sig framför våra öron när Timo Räisänen, Oscar Zia och Parham samarbetar på singeln DNA. Med fotfästet i varsin del av popvärlden känns detta samarbete osannolikt på pappret. Men liksom alltid blir jag fascinerad av vad resultatet av mötet mellan olika musikaliska uttryck kan skapa.

DOLBY ATMOS

Inledningsvis presenterar DNA en avskalad produktion med mjuka instrumentval som bereder plats för artisternas unika röster. Allteftersom stegras dock intensiteten och når ett klimax där alla tre röster får skina samtidigt. Texten talar om att höra ihop med en annan människa och känna en så stark trygghet att man kan gå sönder och veta att den andra plockar upp bitarna och sätter ihop en igen.

”Den här låten var helt enkelt för stor för mig, men jag hade en vision om tre tenorer som till slut föll perfekt på plats med herrarna”

Timo Räisänen

Genuint, starkt och inspirerande. Det här var en av veckans absoluta största överraskningar!

Om du gillar att upptäcka och läsa mer on ny musik i bloggen, så får du gärna stötta som Popmuzik Liker eller Popmuzik LoverPatreon. Ditt bidrag gör det möjligt att driva bloggen vidare med nya dagliga musiktips, intervjuer och annat musikrelaterat. En bred svensk musikblogg är något som verkligen behövs i den flod av ny musik som släpps, samtidigt som musikbranschen går mer och mer mot själlösa, AI-genererade spellistor.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

POPMUZIK SUMMER

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011