Vi närmar oss Pridemånaden. Med det är det också dags för nya Pride-låtar att dansa och tåga genom jordens alla städer till.

Popmuzik Lover Patreon

I år börjar vi dock direkt på topp (ledsen, ingen idé att göra andra Pridelåtar i år) när producenten Dave Audé har tillsammans med Crystal Waters och ZEE MACHINE tolkat U2s fantastiska Pride (in the name of love) som en härligt dansant klubblåt. Här har Dave även bjudit in Andy Bell, Plumb, Sarah Potenza, Wyn Starks och Greg Gould för att tillsammans köra i refrängen. Wow, säger jag.

Låten i sig handlar ju om just mänskliga rättigheter och det Martin Luther King Jr stod för. Ett budskap som går lika bra att applicera på HBTQ-rörelsen, då låttiteln Pride (in the name of love) går hand i hand med det Pride vi har idag. Där kärlek måste övervinna allt.

Om en låt skulle beskriva Pride-rörelsen och gemenskap skulle det definitivt vara just denna version. Helt magiskt snyggt och jag kände både lycka och gåshud när jag hörde den. Det är ju precis såhär som en Pridelåt ska göras. Sedan är det ju också en av U2 bättre låtar som de tolkar, så redan där har man ju kommit högt på min lista.

Om du uppskattar att hitta nya låtar i bloggen och tycker Popmuzik är en viktig plattform att upptäcka ny musik och artister på, så får du gärna stötta bloggen som Patreon. Då bloggen inte har någon störig reklam eller rika finansiärer i ryggen, utan enbart drivs av passionen för musiken, så betyder det mycket om du vill hjälpa bloggen som Patreon. Tack.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011