Petra Marklund – Oceans of love

Favoriter Apple Music

Även om den internationella Pride-månaden är Juni, så har Stockholm Pride valt att hålla sin Pridefestival i Augusti. Detta har också gjort att mycket av fokus på HBTQ-frågor i Sverige sker under just den perioden.

Det är också för Stockholm Pride som vi får det som skulle kunna kallas den nationella Pride-låten. I år är det ingen annan än Petra Marklund som står bakom låten samtidigt som hon firar 20 år som artist sedan hon släppte La La La (Never give it up) som September 2003.

Oceans of love heter singeln och blir Petras första låt på engelska på hela 10 år.
Här bjuds vi på en medryckande och discodoftande poplåt som kommer bli perfekt att tåga genom Stockholms gator till under regnbågsflaggan. Det blir även temalåten för Petras 20-årsjubiléum, så vi lär höra den även utanför Pride-sammanhang.

Låten är skriven av Marklund tillsammans med Maria Smith, Peter Kvint, Björn Johnsson och Niklas Bergwall.

Oceans of love är min discohyllning till pridepubliken och handlar om havet av kärlek som finns därute. Och om att våga låta sig falla fritt trots alla vrickade omständigheter. Det finns så mycket njutning. Den är till för oss. Nu dyker vi i!”

Petra Marklund

Teeo – I adore me

Om vi går till västkusten och närmare bestämt Göteborg, så hölls WestPride där i början av Juni.
Till årets upplaga var det 19-årige artisten Teeo som framförde temat för årets WestPride i form av singeln I adore me. En låt som handlar om att vara den du är och vara stolt över det. Ett starkt budskap man inte kan höra för många gånger.

I adore me är skriven av sångaren tillsammans med Melodifestivals-veteranen Mariette Hansson. Här bjuds vi på härligt upplyftande pop med pulserande synthig produktion, samt en grymt peppande refräng som verkligen stärker både självförtroendet och bjuder upp till att sjunga med i.

”Jag är otroligt stolt över att få representera vårt community genom I adore me. Låten symboliserar en värld där vi är starka och älskade, och jag hoppas att budskapet når fram till så många som möjligt under West Pride, i Göteborg.”

Teeo

O!Dorian – Army of lovers

Vi håller oss i Västra Götaland, närmare bestämt i Borås. För årets upplaga av Borås Pride gick under tonerna av singeln Army of lovers. Det är den Göteborgsbaserade artisten O!Dorian som givit festivalen ett dramatisk och dansant soundtrack. Ett soundtrack som bygger på ryssen Vladimir Medvedevs historia som sökt asyl i Sverige för att komma bort från det HBTQ-fientliga Ryssland och hamnade just i Borås, där han lever med sin pojkvän. Det gör låten till den mest tydliga kamplåten för Pride av de tre skulle jag säga. Där fokus ligger på det faktum att många HBTQ-personer är trakasserade och förföljda inte så många mil från den Svenska gränsen.

Titeln är även en liten nick till Emil Löfströms egna stora idolgrupper och självaste Jean-Pierre Barda är med både i videon och låten.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011