Soft Cells frontman Marc Almond håller på att göra sig redo att släppa coveralbumet I’m Not Anyone, som släpps den 12:e Juli. Först ut från det albumet var singeln Elusive butterfly som i originalutförande framfördes av Bob Lind när en släpptes första gången 1965.

Följ på Apple Music

Singel nummer två från albumet är Almonds tolkning av Rita & The Tiaras samt Gloria Jones soulklassiker Gone with the wind (is my love) från 1967. Det blir ju intressant med just Gloria Jones, som även låg bakom originalversionen av Tainted love, så helt klart en person som varit viktig för Soft Cells repertoar.

Här blir den 60-talssouliga låten till mer dramatisk pop som inkluderar elgitarrer och stråkar. Det är ett högre tempo än de äldre versionerna och känns som ett givet shownummer för Almond.

Hela albumet ser ut som följer:

 1. I’m the light (Blue Cheer)
 2. Reflections of my life (Marmalade)
 3. Gone with the wind (is my love) (Rita & The Tiaras/Gloria Jones)
 4. I talk to the wind (King Crimson)
 5. Elusive Butterfly (Bob Lind)
 6. I’m not anyone (Paul Anka / Sammy Davis Jr.)
 7. Smokey Day (Colin Blunstone)
 8. Trouble of the World (Mahalia Jackson)
 9. Look to your soul (Johnny Rivers)
 10. Chain lightning (Don McLean)
 11. Lonely looking sky (Neil Diamond)

Om du har Apple Music kan du lägga till albumet här nedan och då får du alla nya låtar direkt ner i ditt musikbibliotek när de släpps. Det är smidigt vill jag lova.
När du ändå klickar så kan du även klicka på delningsknappen i din mobils webbläsare, och sedan välja ”Lägg till på hemskärmen”. Då får du en genväg till Popmuzik på hemskärmen i din mobil, och med det är alla musiktips och inlägg enkelt tillgängliga, vilket är fint.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK SUMMER
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011