Febern tar oss med in i ett synthwave-landskap på nya singeln PAN!KEN. En låt som inleds mörk och lite suggestivt innan de pulserande syntharna och trummaskinerna kickar in på allvar. Det blir en läckert producerad singel om att känna ångesten krypa in på en och mer eller mindre förvandlas till ett monster. Kanske inte världens muntraste tema, men den blir här till pumpande elektronisk pop, som bandet själva beskriver som ”ett anthem för alla klaustrofober som blött näsblod på dansgolvet. Känner du igen dig? Då är denna låt för dig.

POPMUZIK SUMMER

Jag tyckte ju detta var riktigt läckert. Det är lekfullt och samtidigt dystopiskt. Produktionen andas 20-talets tolkning av 80-talet och jag älskar ju den stilen. Extra plus för hela Stranger Things-estetiken på omslaget.

Erik Gotfredsen i Febern berättar om låten:

”Vi brukar jobba med kontraster. Här gjorde vi tvärtom. Gick all-in i mörkret och kylan, i både text och musik.”

PAN!KEN gästas av Rebecka Digervall från The Magnettes och du hör resultatet av samarbetet här nedan.
Efter att du klickat igång låten så tycker jag du även ska spara ner en genväg till Popmuzik på hemskärmen i din mobil. Då bloggen dagligen uppdateras med nya inlägg om musik, är det perfekt att ha sidan nära till hands. Bara klicka på delningsknappen i din mobils webbläsare och välj ”Lägg till på hemskärmen”, klart. Tack för engagemanget.  

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011