Jag upptäckte Miike Snow med singeln Animal när den släpptes 2009 och jag såg dem på en trång spelning på ett ställe vid Valand, som numera inte längre existerar. Det blev en grupp jag gillat sedan start och som jag följt genom åren.

Favoriter Apple Music

Senaste albumet med Miike Snow var iii som släpptes 2016. Efter det har vi inte fått något nytt med Bloodshy & Avant-gruppen och de har lite fallit i glömska för mig tyvärr.

Men nu i veckan damp det plötslig ner en ny singel med gruppen. I was a sailor heter den och var en låt som den spelades live fösta gången redan 2019, när de uppträdde på festivalen Just Like Heaven. Nu kan vi alla lyssna på låten, som då blir bandets första nya på hela åtta år.

I was a sailor lyckas göra det där lekfulla som jag uppskattar med Miike Snow. Ett skönt beat löper igenom låten och låten förstärks med kör i refrängen och inslag av flöjt. Det är lite suggestivt, dansant och helt lysande. Som det ska vara när Miike Snow släpper saker. Hoppas det blir mer, nu när de ändå öppnat kakburken igen.

Då Popmuzik inte har någon reklam eller rika finansiärer i ryggen utan bara lever på passionen för musiken, så får du gärna stötta arbetet med bloggen som Patreon. Om du blir Popmuzik Liker eller Popmuzik Lover ger du ett litet bidrag till bloggens fortlevnad, som en av de få musikbloggar som finns kvar i Sverige. Faktiskt den enda som dagligen ger dig nya musiktips. Bara det är ju värt att stötta.

Vad tyckte du?
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011