Det är härligt dramatiskt och skönt rytmiskt när sångerskorna Therése Neaimé och Raven Reii samarbetar på singeln Royalty. En låt som handlar om kvinnlig kraft och att stå upp för sig själv.

Popmuzik Podcast

Låten mixar piano och stråkar med läckra beats som gör låten både hitig och spännande. Det är liksom pop och dans som färgats av den urbana känslan av de moderna rytmerna. Så detta var uppfriskande och läckert.

Med singeln samarbetar de båda artisterna för andra gången ihop. Sist var med singeln Smooth operator, där de gjorde en tolkning av Sades klassiker från 1984. Det är även dags för Therése att ta sin Las Vegas-show Från Las Vegas till Stockholm till Biblioteket Live i Stockholm. Jag ställde några frågor till sångerskan om den nya låten och showen, som du kan läsa här.

Du samarbetar denna gång med Raven Reii, som du även gjorde tolkningen av Smooth operator ihop med. Hur träffades ni och vad fick er att börja skapa musik ihop? 

Vi träffades på en röda mattan-premiär. Två indieartister som jobbat oss fram den långa vägen. Älskar människor med en passion för det de brinner för. Raven och jag delar ju en väldigt stark kärlek till musiken. Därav en naturlig match.

Då jag förstår att du gjort fler tolkningar av Sades låtar när du spelat live. Vad betyder den gruppens musik för dig? 

Sade har alltid varit en av mina musikaliska förebilder. Glömmer aldrig när jag såg Sade live i San Diego år 2001. En helt magisk upplevelse. Älskade hennes liveband och hennes naturlighet på scen. Barfota på scen tog hon alla med storm. Något som jag själv anammat efter det. Får mig att känna mig mer ”grundad”. Innan jag hade min egen musik tolkade jag de flesta av Sades låtar. En riktig låtskatt.

Hur föddes idén till låten Royalty och dess budskap?

Som av en händelse visade det sig att jag och Raven var gravida samtidigt! Vad är oddsen på det liksom? Ett mirakel i sig för oss båda. Att också vara en mamma och kvinna mitt i karriären kräver en hel del styrka och driv. Låt idén föddes med anledning av detta. Att våga vara en ”queen” och mamma på samma gång. Behovet av att hylla alla starka kvinnor men även mammor där ute. Att uppmuntra till viktigheten i att också få klä upp sig i den där glitterklänningen då och då och bara vara ”artisten” för att sedan med återfunnen styrka ge järnet som mamma. Älskar kontrasten och skulle inte vilja vara utan något av de två.

Jag gillar soundet och produktionen. Var det en idé ni hade från början eller hur arbetade ni fram låten med sin dramatiska och samtidigt dansanta stil? 

Jag hade förmånen att samarbeta med både Raven och hennes man Wayne Beckford. Båda fantastiska producenter. Vi träffades en eftermiddag och arbetade tillsammans fram det sound som sedan blev resultatet ni hör nu.

I samband med släppet kör du din Las Vegas-show Från Las Vegas till Stockholm på Biblioteket Live i Stockholm. Hur hamnade du i Las Vegas och fick möjlighet att göra en show där från första början? 

Jag bodde och verkade som artist i Los Angeles under fem år. Skapade mig därigenom också många kontakter. Däribland ett management, Bluelemon, med kontakter även i Las Vegas. Tack vare dem men också mitt förflutna visade Las Vegas intresse för mig som artist och vi satte showen. I mars tog jag mina fyra barn och åkte över till LA och sedan Las Vegas. Blev en oförglömlig resa samt show. Fantastiskt att få sätta upp en egen show i just Las Vegas. Live showernas mecka. Showen blev väldigt väl mottagen av publiken. Tanken är att komma tillbaka inom kort för en längre residency och fler shower. Ser vi fram emot!

Vad kan de som kommer förvänta sig att uppleva under kvällen? 

Det blir en kväll full av överraskningar. Vi bjuder på en show bestående av två set. 12 låtar. Både nytt och äldre material. Ny singel men också ännu en helt ny låt som kommer att överraska. Det blir olika dansnummer, live musiker, eldslukare, mode och ljusshow. Jag hoppas och tror att publiken kommer att få en upplevelse utöver det vanliga. Ser fram emot kvällen.

Om du uppskattar att läsa intervjuer i bloggen tillsammans med alla musiktips, så får du gärna stötta bloggen som Patreon. Då bloggen enbart drivs av passionen för musiken och inte har några rika finansiärer i ryggen är det tack vare bloggens Patreons som det är möjligt att driva bloggen vidare.

Vad tyckte du?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011