Singer-songwritern Oliver Zach är tillbaka i bloggen med ny musik. Oliver har ju släppt en knippe singlar sedan 2022 och inspirationen för artisten och sin musik kommer främst från 60- och 70-talet, där artister som The Beatles, Jimi Hendrix, Bob Dylan, Elton John och Led Zeppelin är stora influencer och har satt tonen för soundet.

Popmuzik Podcast

Nu är sångaren aktuell med singeln Någonstans. En varm poplåt som för mig påminde en hel del om Ted Gärdestads låtskatt, men även om sommaren och den där varma vispop som vi förknippar med säsongen. Överlag bjuder låten på en riktigt trevlig känsla skulle jag säga, som Oliver här målar upp för oss med sitt gitarrdrivna arrangemang.

Någonstans är faktiskt Olivers första släpp på svenska, och man undrar ju varför han inte släppt låtar på svenska tidigare, för detta blev ju riktigt fint och passar den stil av singer-songwriterpop som Oliver släpper.

Om Någonstans berättar sångaren för bloggen:

“Den har suttit på min hjärna då och då och det är en låt som jag verkligen gillar och har gillat sedan jag skrev den, därför kände jag att det var just den låten jag ville spela in och ge ut.”

Vill du höra fler vispoplåtar här i Popmuzik, så tycker jag du ska spara ner en genväg till bloggen på din mobils hemskärm. Klicka bara på delningsknappen i din mobils webbläsare, välj ”Lägg till på hemskärmen”. På det viset är det bara ett klick till att få musikinspiration, intervjuer och annat musikrelaterat för dig.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011