Om du gillar medryckande pop med den där härligt bubblande känslan som liksom blir till energi genom hela kroppen, ja då ska du definitivt lyssna på låten Tusenfalt med den debuterande duon Wiken & Backen, som består av Elin Wiklund och Gustav Backhans.

Popmuzik Lover Patreon

Låten i sig handlar om de där underbara känslorna man har inombords när man är nykär. Om ovissheten, pirrigheten och längtan efter mer. Det är just Elins känslor som hon hade i kroppen när hon träffade sin pojkvän Loa och som hon här förvandlat till en låttext.

Elin utvecklar sina tankar kring låten för bloggen:

”En låt om den första tiden i en relation. Om ovissheten, pirrigheten och längtan efter mer. Nattbad, närhetsrus och värkande hjärtan i väntan på svar. Om det där att stunderna tillsammans känns som tagna ur en film. Men som direkt när vägarna skiljs åt byts till tankesnurror, tvivel och något som nästan kan kallas självutplåning. Vandring i natten med krampaktigt grepp om telefonen som dånar av sms som inte kommer. Längtan efter ord som; hej jag vill alltid vara din. Jämt. Tummis. Och det är väl märkligt egentligen! Att det enda man vill höra är dom där orden. När vi vet att människan säger saker som inte alltid menas, lovar stort och ändrar sig. Mest hela tiden. Och att vi inte bara är i stunden och känslan och i det som faktiskt är. Huvud mot axel och pussar precis där ögonbryn möts. Ja, det där om att vara nykär helt enkelt. ”

Visst är det en underbar känsla och framför allt en härlig låt. Jag älskar ju den här typen av pulserande poplåtar som med sin bubblande energi bara gör en lycklig. För produktionen för denna popversion av låten står Axel Tegnered. (Låten finns även i en akustisk version för den som vill ha en mer emotionell och avskalad känsla).

Elin Wiklund och Gustav Backhans lärde kännas varandra när de gick på universitet, där de även spelade i band. Efter examen kände de att det ville fortsätta skapa musik ihop och med det var Wiken & Backen fött.

Om duon berättar Gustav:

”Tanken var att vi skulle spela ett par covers på den lokala puben. Sen gjorde jag ett försök att skriva en egen låt. Elin blev impad över att jag skrev något på svenska, och så ville hon göra ett försök. När hon visade vad hon fått ihop blev jag golvad direkt, så vi la min låt på hyllan och började leta efter producenter.”

Visst känns det som detta kan vara en början på en vacker (pop)vänskap och det ska bli spännande att se vad framtiden har att bjuda på från den nystartade duon.

Om du uppskattar att hitta spännande debutanter i bloggen och ny musik i allmänhet, så får du gärna stötta bloggen som Popmuzik Liker eller Popmuzik LoverPatreon. Ditt bidrag gör det möjligt att driva bloggen vidare, vilket gör att nya spännande artister har en plattform att upptäckas på i ett musiklandskap som mer och mer består av AI-skapta spellistor.

Vad tyckte du?
+1
1
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011