Alla som följer bloggen regelbundet vet vid det här laget att söndag är dagen för Popfavoriter! Jag och Sebastian listar några av de favoritlåtar vi hittat under veckan och ger dig musikinspiration till din favoritspellista, så att du inte missar go’bitarna som snurrar i våra hörlurar just nu.

Skicka in din musik

Du får heller inte missa att bli Patreon och stötta bloggen med några kronor. Då Popmuzik enbart drivs av kärleken till musiken och att lyfta fram grymma artister, så är att vara Patreon ett fint sätt att stötta och ge uppskattning. Du kan antingen bli Popmuzik Liker för 12 kr eller Popmuzik Lover för 32 kr i månaden och du kan avsluta när du vill. Tack för ditt stöd och att du faktiskt vill att det ska fortsätta finnas en bred svensk musikblogg som dagligen uppdateras med nya musiktips.

Hanna Holter – Samma vatten

Johan: Härligt drömmande R&B-pop bjuds vi på när Hanna Holter sadlar om och släpper sin första egna singel på svenska. Det är ljuvligt och man liksom flyter med och bort tillsammans med låten. Missa inte min intervju med Hanna som du hittar i bloggen.

Nelly Furtado + Tove Lo + SG Lewis – Love Bites 

Sebastian: Från första ton är Love Bites en eklektisk popuppvisning som osar attityd. Härligt stökig prodd med hookig refräng lämnar kvar ett rosafärgat sugmärken. Den här låten kan jag redan nu säga kommer bli en favorit för mig i sommar. 

Darin – Moonlight

Johan: När Darin tar steget ut på dansgolvet och ger oss en The Weeknd-doftande poplåt som andas 80-tal och synthwave blir i alla fall jag helt lycklig. Det är medryckande, läckert och jag tycker soundet och känslan i låten passar sångaren till 100%. Extra plus för den förföriska blicken på omslaget också.

Manon Lamartine – Vinna Guldet 

Sebastian: Det finns inget så trollbindande som en riktigt bra sångröst! Storartad produktion i all ära – men i slutet av dagen karakteriseras en bra låt av stark melodi och vokal leverans. I Vinna Guldet lyckas Manon Lamartine uppnå precis detta. Artistens röst-närvaro och vackra melodi skapare en magisk lyssning som man bara vill spela om och om igen. I mitt tycke är detta det bästa släppet hitintills från artisten. 

Madisen Jane – Love him still

Johan: Dramatiskt likt en mix av Lana del Rey och Amy Winehouse sjunger Madisen Jane om en destruktiv relation som blir till filmisk pop. Om inte detta dyker upp på soundtracket i en film eller serie inom något år skulle jag bli väldigt förvånad, och besviken.

Estraden – Jeansjacka

Sebastian: Mjuk produktion och oemotståndlig hook! Efter Så Mycket Bättre-nyheten är Estraden är tillbaka med den snyggt proddade singeln Jeansjacka. Det här är utan tvekan den perfekta låten på allas spellistor i sommar, me like!

Isak Danielson – Sweat

Johan: Med en varm och somrig produktion sjunger Danielson om lust och desperation. Det är både vemodigt, vackert och sensuellt. Det är åtrå och kittlande i sin beskrivning av önskan om närhet. En låt lika passande för sommarens cocktailfest som hånglet i soffan på altanen efteråt.

Vad tyckte du?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011