Då var det dags för Sebastian och Johan att lista några av sina favoriter från veckan om gått. Tio låtar vi tycker du ska lyssna på en extra gång, eller bara inte missa. Bra poplåtar kan man ju inte få för mycket av, eller hur?

Favoriter Apple Music

ELBA – You do you

Johan: En läcker attityd och medryckande produktion gör You do you till en given hit för mig. Det känns som en låt som borde komma högt på den brittiska singellistan om jag ska vara ärlig. Syntharna, basgången och den lysande refrängen. Det är poplycka på 200 sekunder.

Maklo & Peter – Badman

Sebastian: Det doftar radiohit lång väg när den popiga duon Maklo & Peter ger oss det introspektiva spåret Badman. Med en snygg produktion och sprudlande glädje når den aktuella singeln hela vägen för mig. 

Sval – Weightless

Johan: Sval ger oss luftig och drömliknande pop som jag alltid faller för. Supersnyggt i både sång och arrangemang. Allt från den emotionella inledningen, till den hur låten ändrar skepnad med pulserande synthar och behagligt beat. Mys.

Olivia Rodrigo – Get him back!

Sebastian: Tillbaka med andra plattan GUTS delar Olivia med sig av en ännu mer rockig version av sig själv. Plattans bästa spår är utan tvekan Get him back!

Lars Winnerbäck – Är det nåt jag ska ta med

Johan: När fan blir gammal blir hen Winnebräck-fan – uppenbarligen. För kombinationen av 50% Kent och Lars är uppenbarligen precis det som gör att detta passar mig perfekt.

L.J – Changed my mind

Sebastian: Changed my mind greppade omedelbart tag i mig med sin klockrena refräng och mystiska ljudbild. Det är med spänning jag ser fram emot artistens kommande debut-EP. 

Kårp – Zero Heartbeat

Johan: Zero Heartbeat är en rasande barnramsa om att reagera med ryggmärgsreflex på instinktiva rädslor, inbäddad i pulserande beats och en ödesmättad stress. Svårt att inte ryckas med av energin. Den visar än en gång storheten med Kårp.

Cardi B + Megan Thee Stallion – Bongos

Sebastian: Jag är ibland lite för svag för mitt eget bäst när det gäller lekfull rap med stora mått pop. Därför är det inte så konstigt att Cardi och Megan lyckas nässla sig in i mina lurar med den kaxiga singeln Bongas vars innebörd knappt behöver diskuteras. 

Purple Disco Machine, Duke Dumont & Nothing But Thieves – Something on my mind

Johan: Men vilken perfekt samling artister för att leverera denna disco-doftande hit. Purple Disco Machine och Duke Dumont bjuder in Nothing But Thieves för att ge oss Something on my mind, en sensommarhit för vår både dansgolven och spellistorna. Lysande!

Dagny – Ray-Bans

Sebastian: Sensommarsolen lyser med starka strålar och vad passar då bättre än ett par klassiska Ray-Bans. Dagny förlänger säsongen något och ger oss den perfekta melankolisk pop-låten att spela hela kommande hösten.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011