Efter ett par tysta veckor över julen är Popfavoriterna tillbaka med en rivstart detta nya år.
Johan och Sebastian listar en knippe favoritlåtar i skörden av favoritlåtar som du bör lyssna på en extra gång eller bara inte missa i floden av all ny musik.
Perfekt för den som har som vana att rensa sin spellista i början av varje år för att få en ny start, musikmässigt.

POPMUZIK SUMMER

Vilka är dina favoritlåtar just nu?

Rymdpojken – Sista andetag 

Rymdpojken kickstartar året med ny musik och ger oss den upplyftande kärlekslåten Sista andetag. Till galopperande trummor och starkt melodispråk blir detta en episk lyssning som lär beröra många lyssnare därute. 

Margaret Berger – Oblivion

Lyckan var total när Margaret Berger återvände med den pulserande poplåten Oblivion i torsdags. Sedan blev det absolut inte sämre av att det var just den låten som hon kommer att delta i Norsk Melodi Grand Prix med. Nu håller i alla fall jag alla tummar på att Berger får representera Norge i Eurovision Song Contest i Malmö senare i vår. (Av konkurrensen att döma, känns det som en promenadseger från sångerskan).

Lewis Capaldi – Strangers 

Trots inställda turné och hjärnspöken finns ingen manlig popmusiker som kan beröra som Lewis Capaldi. När artisten nu släpper en deluxe-version av förra årets platta Broken By Desire To Be Heavenly Sent passar han även på att slänga in några extra spår, däribland den kraftfulla Strangers.

Alan Walker, Putri Ariani & Peder Elias – Who I am

Lite av en självreflekterande låt av den norske producenten Alan Walker. Emotionellt framfört av Putri Ariani och Peder Elias som tillsammans med behagliga beats och vacker melodi skapar lite av filmisk magi för oss. Känns som Walker bara blir bättre och bättre för varje släpp.

JUNG + Dagny – Something beautiful 

Det andas sommar fastän det är minus 11 ute? Hur går det ihop… Jo, det är för att JUNG och Dagny värmer mina öron med den absolut lysande singeln Something Beautiful. Den här lär snurra flitigt ända fram till sommaren för min del. 

Felicia Stadling – FU

En destruktiv period i livet blir till pulserande pop för Felicia Stadling. En dansant poplåt som är som en energiboost genom kroppen. Verkligen en underbar låt som är lika ögonblicklig som lysande.

LOVA – Lilly 

LOVA kompletterar sin starka EP Hey mom, don’t worry I’m fine med den hjärtskärande singeln Lilly. Det yttersta beviset på en riktigt bra låt är när man skalar ner till endast gura och sång, med det sagt – detta är en banger! 

Dombresky – Lift off

Det är som inledningen av något. Något som bygger upp förväntningarna. Att Lift off släpptes i slutet av 2023 gör att låten i sig känns som ett perfekt soundtrack inför det nya året. Det är stampande beats och härlig brass. Festen kan börja. Så även året. Det känns som 2024 kan bli det bästa på mycket länge.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011