Idag är ingen vanlig dag för idag är min födelsedag. Halvvägs till hundra, mind you, så det är ju ett stort steg i ens personliga livsresa ändå. Så idag har jag gått från en trött 49-åring till en pigg 50-åring… Det du. Men det hindrar ju inte mig och Sebastian att presentera en knippe popfavoriter även denna vecka.
Som vanligt hoppas vi att du kommer att hitta några nya guldkorn bland tipsen som du kan lägga till i din personliga spellista. Sedan får du som vanligt gärna sprida listan vidare så fler hittar dessa pop-pärlor.

Skicka in din musik

Daniel Adams-Ray – Numret har ingen abonnent

Det första jag tänkte när jag hörde Numret har ingen abonnent var: ”åh, ny singel med Benjamin Ingrosso”. Det var ju fel, men känslan i låten och uttrycket i sången var just väldigt mycket Ingrosso. Samtidigt när jag väl lyssnade på texten så var det absolut lite mörkare då Daniel sjunger om saknad efter bortgång. Väldigt fin låt som absolut gav mig gåshud.

Zara Larsson – You love who you love 

Zara, Zara, Zara, mästare av snyggt konstruerad tuggummipop och en av de mest underskattade popstjärnorna där ute. Med nya You love who you love träffar hon alla rätt med kaxig produktion och melodi. Den här kommer med säkerhet landa på A-rotation på varenda poplista därute. 

Ira Moon – Twenty something

Jag älskar ju den här drömliknande känslan i låten. Hur den liksom flyter fram över syntharna och beatsen. Sedan är jag ju ganska svag för alla dessa coming of age-låtar, när man är lite vilsen och inte riktigt vet var i världen man befinner sig. Just den känslan fångar Ira Moon perfekt här.

Mumford & Sons + Pharell Williams – Good People 

När två magnater samarbetar blir det inget annat än magiskt. Folkmusik möter rock, gospel och kulturarv för att skapa en kraftfull lyssning som etsar sig fast på näthinnan. Mäkta imponerad över Good People

Bright Light Bright Light – You want my…

Alltså, när något låter så mycket Pet Shop Boys blir jag inget annat än lycklig. Lysande text om att våga lämna den där personen som bara vill ha en för sexet och skönt synthigt arrangemang. Ska bli spännande att se om det är Pet Shop Boys eller Bright Light Bright Light som gör årets bättre album…

ORKID – Proud 

Efter dryga två års tystnad är äntligen ORKID tillbaka. Hennes debutalbum var ett av 2019 års mest lyssnade för mig och jag har länge undrat när det kommer ny musik. Med annat skivbolag i ryggen hoppas jag att det här bara är början på en lysande come-back. Proud lovar helt klart en intressant start! 

Welt – Easy

Med sin drömmande och luftiga produktion imponerar Welt när hon sjunger om självtvivel i relationer när man drar sig till den mer komplicerade. Riktigt skön känsla och stark melodi fick mig att fastna extra mycket för denna poplåt.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011