Kim Nilsson, eller bara KIM som han kallar sig när han släpper musik, jobbar just nu mot sitt debutalbum som soloartist efter att ha setts som sångare och gitarrist i bandet Blisterhead. Äntligen heter albumet och släpps den 11:e Oktober. Först ut från det var singeln Jag känner ingenting som släpptes i April. Låten i sig var härligt rivig indiepop med sköna gitarrslingor och medryckande trummor. Den satte en läcker ton till vad som komma skall, så att säga.

Popmuzik Podcast

“Jag har spelat i band så länge jag kan minnas. Jag älskar det, men när texterna till låtarna på detta albumet växte fram var de så personliga att jag inte ville gömma mig bakom något annat namn än mitt eget. Anledningen till att skivan kommer nu är för att jag fick väldigt mycket inspiration under 2023. Det bubblade i mig.”

KIM

Nu är det dags för singel nummer två från Äntligen. Mitt flyktbenägna hjärta heter den och låten tar vid där den andre slutade. Med ett tyngre sound där trummor och distade gitarrer bygger upp ljudbilden tillsammans med synthar. Det är en låt vars energi verkligen slår i bröstet på en och här blandas snyggt vemod med starka popmelodier.

Om singeln berättar KIM:

Mitt flyktbenägna hjärta handlar om människor som flyr från det mesta i livet, men som till slut hittar något värt att stanna kvar för. Kanske detta är en omedveten hyllning till Göteborgs popkungar Broder Daniel.”

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011