Det är vintersöndag över mellanmjölkens land och det är dags för Sebastian och Johan att lista några av sina popfavoriter från veckan. Hoppas du hittar några nya favoriter att fylla din spellista med, eller så följer du såklart Popmuziks spellistor för den bästa mixen av ny musik.

POPMUZIK SUMMER

Sebastians Popfavoriter

Whylemin – Overgrown 

En av veckans absolut mest överraskande släpp är från Whylemin som med sitt folk-inspirerade sound skapar rysningar längst hela kroppen. Missa inte denna låt och lägg artistnamnet på minnet för artisten kommer bli stor! 

Nina Bring – Lilla jag 

ÄNTLIGEN! Nina Bring har EP-debuterat och låtarna är allt vi någonsin hade kunnat önska och mer. Med fingertoppskänsla för svensk pop har sångerskan gått från klarhet till klarhet. Mini-samlingen är sprängfylld med ömsinta och ärliga låtar men den som träffade mig allra hårdast var Lilla jag. 

Erik Jönne – Fångad 

Andra singeln på bara några veckor. Erik Jönne är återigen här för att förgylla våra öron med sin lysande R&B-pop och ärliga texter. Med stor talang och stark fingertoppskänsla för vilken ljudbild som passar för repeat-listorna är det med spänning vi fortsätter följa denna lovande artist. 

Schmidt & Gissberg – All I need

Schmidt & Gissberg släpper snart EP ochavverkat därigenom vartenda årtionde. På singeln All I need landar vi i 90-talets elektroniska eufori och jag lever för den här typen av retrodoftande dansgolvshit. 

Nicky Youre – Eyes on you 

Minns ni sommarens låt Sunroof? Om inte kolla upp den, magi! Nu är Nicky Youre tillbaka med sitt popiga sound och hookiga melodier. Den här gången heter singeln Eyes On You och är en omedelbar hit. TikTok nästa? 

Johans Popfavoriter

Romy & Fred again… – Strong

Drömliknande tranceproduktion får igång dansgolvet och mig när Romy och Fred again… samarbetar på singeln Strong. Härligt driv för löpturen eller som sagt dansgolvet och Romys vemodiga röst passar ju perfekt i sammanhanget skulle jag säga.

Erik Segerstedt – Come alive

Ibland passar en röst perfekt till en genre och en stil. När Erik Segerstedt skapar mer återhållsam och avskalad folkpop med singeln Come alive faller alla pusselbitar på plats för mig. Sångarens mjuka röst och den atmosfäriska produktionen är som handen i handsken. Imponerande. Sårbart. Vackert.

Cub Sport – Replay

Drömliknande och härligt luftig produktion får vi av Cub Sport från Australien, som verkligen överträffar sig själva med den dansanta singeln Replay. En låt som får ett vilja dansa hela natten och det känns som ett perfekt soundtrack till både livet och en film.

Aradia – Imagine

Jag är ju väldigt svag för episka låtar. När vi här får feta trummor, körer, sitar och härligt medryckande melodi kan jag liksom inte värja mig. Det är lite 90-talsetno över detta, som någonstans är en guilty pleasure för mig och jag bara älskar den storslagna känslan av låten.

Røyksopp & Susanne Sundfør – Stay awhile

Røyksopp släpper med Stay awhile sista delen inför albumet Profound Mysteries III. Här bjuder de in Susanne Sundfør för att skapa en dramatisk elektropoplåt på över sex minuter från det norska sagolandet.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011