En söndag utan Popfavoriter är ingen riktig söndag, så här kommer veckans utvalda låtar som jag och Sebastian fastnat extra hårt för i veckans skörd av ny musik. Om du hittar några personliga favoriter bland låtarna får du mer än gärna spara ner dem i din spellista. Samt om du tycker Popmuzik är en bra källa för ny musik så får du mer än gärna stötta sidan som Patreon. Då bloggen inte har någon reklam eller rika finansiärer som kan trycka in pengar är det bara de Patreons som stöttar bloggen som ser till att sidan kan leva vidare. Hoppas att du också vill bli Patreon.

Svensk Pop Apple Music

Florrie – Never far from Paradise

Johan: Låt efter låt är som små varsamt inslagna popkarameller som man vill suga och njuta av länge. Än så länge har jag inte blivit besviken på en enda låt från Florries kommande album The Lost Ones. Senaste singeln Never far from Paradise är definitivt inget undantag. Men om man samarbetar med Xenomania kan det liksom inte bli annat än a-mazing.

Billie Eilish – BIRDS OF A FEATHER

Sebastian: Mjuk produktion och trollbindande melodier ger mig gåshud över hela kroppen. när Billie Eilish släpper sitt tredje album är det helt utan singlar – ett smart drag då chock-värdet av att alla låtar är otroliga gör att man kommer spela dem som en galning. Min obsession just nu är BIRDS OF A FEATHER. 

Billie Eilish – LUNCH

Johan: När Billie Eilish sjunger om hur hennes tunga och mun upplever den speciella kvinnan i en het sexakt skapar sångerskan årets (om inte årtiondets) starkaste flat-anthem. Det är sexigt, läckert och helt utan filter. Medryckande pop som vajar Pride-flaggan samtidigt som det lär få det konservativa USA att sätta i halsen. Vi andra kan dansa till denna lekfulla och läckra låt.

Daniela Rathana – Pad Thai 

Sebastian: Vi är inte redo för Daniela Rathanas Pad Thai! Med sin självklara stjärnglans och kraftfulla stämma överraskar artisten med den klubbiga singeln Pad Thai. Budskap, text och produktion står i perfekt harmoni med varandra och skapar en kraftfull lyssning redo att erövra sommaren! 

Åkra – Stuck on hold

Johan: Med en mörk och suggestiv inledning målar Åkra upp en låt om ett förhållande som satts på paus. Jag blev helt förälskad av känslan i låten och den sjukt läckra produktionen. Genialt att använda ljud från gamla mobiler från det tidiga 00-talet.

Omar Rudberg – Red Light

Sebastian: Omar har släppt många singlar under sin karriär men genom Red Light når han nya höjder. Den läckra R&B-produktionen och hans snygga wailande utmärker honom på kartan över potentiella världsstjärnor. Fortsätter Rudberg i den här riktningen kan vi nog vänta oss stordåd.  

Hanna Henkelman – Snäll ikväll

Johan: Pulsen och den förväntande känslan i låten fick mig helt lycklig av singeln Snäll ikväll. Det är somrig pop som snyggt blandar vemod med eufori och som än en gång visar att Göteborg är den finaste indiepopstaden i Sverige.

Vad tyckte du?
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK SUMMER
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011