Det är äntligen söndag och det betyder att det snart är måndag och ny härlig arbetsvecka. Men innan vi ställer klockan för veckans arbetspass är det dags att upptäcka tio popfavoriter serverade av Sebastian och Johan i bloggen. Lyssna och njut.

DOLBY ATMOS

Sebastians Popfavoriter

DOTO – Mama’s just a little girl

Debuterande DOTO imponerar starkt med sin R&B-pop och lysande röst. Rysningar längst hela ryggraden är ett faktum när hon ger oss Mama’s just a little girl. Det är med spänning vi följer den här lovande artisten när hon inleder sin resa som soloartist. 

Hanna Ferm – Det är slut

Det är snarare bara början! Hanna Ferm släpper äntligen sin debut-EP på svenska och den är sprängfull med hits. Sångerskan har verkligen hittat sin grej och det lyser om denna självklara stjärna när hon ger oss SJU klockrena spår. Min favorit av de nya är Det är slut. Redan vid de inledande ackorden hör man att det är en grym poplåt. 

Agnes – Love and appreciation (Radio edit)

Nej, det är inte en ”ny” låt men jag låter ändå detta slinka förbi som en av veckans bästa släpp. Det är trots allt en helt annan version och jag älskar Agnes. Nedkortat och mer explosiv blir Love and appreciation ännu mer självklar som nästa hit från detta kreativa geni.

Grant – Kiss me

Tidigare i år intervjuade vi GRANT inför hennes andra album Truth & Consequences. Nu släpper hon låten Kiss me som fullbordar hennes album. En kyss kan förändra mycket och här sjunger sångerskan om att omdefiniera och återupptäcka varandra i ett förhållande. En vacker innebörd som kompletteras av en riktigt stark produktion. 

ISA – Teenage Anxiety Boulevard

Låtskrivare, producent, sångare och artist. Säg det ISA inte är och att hon därtill skapar magisk popmusik gör henne till en ostoppbar kraft på den svenska musikmarknaden. Genom att kombinera punk och R&B ger ISA oss en grym lyssningsupplevelse på Teenage Anxiety Boulevard. Här varvar hon hookiga melodier med prat-sång och rytmiskt stark produktion.  

Johans Popfavoriter

Liam Jones – Nice guy

Älskade denna! Pulserande låt med en synthig retroproduktion. Den tickade i så många boxar för mig att jag blev helt lycklig. Typiskt en sådan låt som skulle kunna hamna högt på min årslista. För detta är exakt den typen av poplåtar jag lever för. Har redan kört den på repeat hela helgen, så den lär gå varm i veckan.

Hege Bjerk + Tommy Fredvang – Blindvei

Det är alldeles för få norska poplåtar i bloggen. När man lyssnar på Blindvei med Hege Bjerk och Tommy Fredvang kan man inte annat göra än att få rysningar och imponeras över den mäktiga ballad dessa två levererar. Gåshud utlovas.

Nosaj Thing + Julianna Barwick – Blue hour

Med ett beat som liknar Massive Attacks klassiker Teardrop skapar Nosaj Thing och Julianna Barwick sjukt snygg magi med singeln Blue hour. Låten är första smakprovet från Nosaj Things kommande album som följer upp Parallels från 2017. Detta kan bli hur bra som helst känner jag.

Han Herman – Howl

Jag får lite Harrys Styles och Luke Hemmings-vibbar av singeln Howl. Det är ett gott betyg tycker jag för norske Han Herman imponerar stort på mig när han släpper singeln Howl, som då blir artistens tredje för året.

Familjen + Oscar Zia – Säg mitt namn

Jag tycker det är ett genidrag att av Familjen att bjuda in Oscar Zia på låten Säg mitt namn. Deras röster passar grymt ihop och produktionen är skönt dansat med sina mjuka gitarrer och läckra betas samt synthiga produktion. Produktionen är lite som om New Order fick ett kärleksbarn med The XX och som sedan uppfostrat av Familjen och Zia. Lysande pop.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK SUMMER
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011