Då var det äntligen söndag igen. Första dagen på vintertiden och här kommer tio popfavoriter från veckan serverade av Johan och Sebastian. Vi håller värmen uppe med grymma låtar och kärlek till popmusiken.

POPMUZIK LOVER 2

Johans Popfavoriter

Nightmåne – My pillow

Snygg och filmisk synthpop med snygg puls ger duon Nightmåne oss när de släpper popballaden My pillow. Slowmotion-pop som känns som hämtad från en kommande film eller serie. Definitivt duons mest imponerande låt till dagens datum.

Hemliga Klubben – Jag vill inte vara din kompis

Sjukt medryckande singel med Hemliga Klubben. När man inte bara vill vara den där kompisen utan man vill ha mer av den andra, men kanske inte kan få… En underhållande och träffsäker låt om när känslorna blir för starka för ens kompis.

Molly Hammar – Ingen annan rör mig som du

Varje säsong av Så Mycket Bättre bjuder på den där låten som verkligen står så långt över allt annat. Jag tror nog att Molly Hammar satte den ribban med denna makalöst snygga tolkning av Norlie & KKVs hit Ingen annan rör mig som du. Stråkarna, vemodet, Mollys röst. Jag får gåshud och blir tårögd varje gång jag hör den.

Olov Antonsson – Man ska inte gömma sin kärlek (för alltid)

Olov Antonsson ger oss northern soul och chamber pop med singeln Man ska inte gömma sin kärlek (för alltid). Det är snygg soulig indiepop som listar popreferenser på ett sätt att det blir underbar nostalgi och kärlek för musiken. Magiskt.

Venus Kiani – Evening star

Jag fick sådan härlig vibe av soulpop från Storbritannien under 90-talet av singeln Evening star med Venus Kiani. Snygg produktion och Venus röst är sjukt snygg när hon inspireras av Edgar Allan Poe när hon sjunger om planeten Venus. Fans av Gabrielle kommer definitivt att bli lyckliga av detta.

Sebastians Popfavoriter

SVEA – Iconic 

Varför se sig själv som något annat än ikonisk. Popundret SVEA är tillbaka och det är med besked. Kaxigt, självsäkert och hookigt är Iconic en lekfull 90-tals hymn som är här för att erövra listorna. Helt klart en av veckans bästa släpp. 

Emilia Pantic + Rasmus Wahlgren – Om inte du 

Men en sprillans ny EP i ryggen är Emilia ett av årets absolut mest spännande debutanter. Hennes organiska sound och ärliga texter lär träffa många ungas hjärtan därute. Låten Om inte du fångade min uppmärksamhet lite extra med sin sårbarhet, coola melodi och krispiga produktion. 

Felicia Takman – Dansa fult 

Wow! Felicia Takman fortsätter gå från klarhet till klarhet. I fredags släppte hon ny EP och den här gången väljer sångerskan en mer kaxig  ljudbild än tidigare. Aktuella låten Dansa fult blandar Kent-vibbar med Molly Sandén-pop. En helt unik kombination på den svenska marknaden om ni frågar mig. 

ISA – BLEED 

Konceptuella EP:s är oftast de jag fastnar absolut starkast för. Därför är det inget annat än sjävklart att ISAs Anxiety Boulevard träffar  mig starkt. Med ett enhetligt och läckert pop-punk sound skildrar sångerskan över sex spår olika skepnader av ångest. Varje låt i sig är lysande. Men bland de osläppta tracken föll jag omedelbart för BLEED med sitt avslappnade sound och hämndlystna text. 

Junie – Skiter i dig 

Skit i mig för jag skiter i dig! Ett kristallklart budskap som inte går att misstolka. Junie tar med oss till ett svettigt dansgolv där hon spelar upp den klassisk scenen om macho-killen som stöter på allt och alla. Texten är träffsäker, melodin omedelbar och helheten oemotståndligt hookig. Kanske rent av höstens stora hitlåt!? 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011