Dags att dyka ner i alla releaser från senaste veckan och lista tio favoriter för er. Johan och Sebastian bjuder få fem musiktips var och hoppas att du också hittar några nya favoriter bland dessa Popfavoriter.

Apple Music Svensk Pop

Johans Popfavoriter

Ebba x Sara – Want it

Imponerande debut med tvillingduon Ebba x Sara från Göteborg. Med en stark hitproduktion och melodi är detta definitivt internationellt gångbar pop som borde få syskonen att gå långt. Jag längtar i alla fall redan nu tills duon släpper nästa singel. Och nästa.

KiloWatts & Vanek – Take the pills

Samhällskritiskt budskap som här lindats in i stark popproduktion fick mig att bli imponerad av Take the pills. Med en snygg synthproduktion och driv tar vi oss ner i kaninhålet på singeln för att upptäcka att väldigt nog är galnare än man tror.

Newkid – Stå med mig i regnet

En vacker och filmisk nytolkning av Newkids genombrottssingel Gråter bara i regnet ger mig gåshud. När det begav sig 2011 var den en låt om att visa sig stark och just bara gråta i regnet för att inte visa sina tårar. Men nu bjuder artisten in oss att stå tillsammans med honom i regnet, för att visa att han utvecklats och får visa sig sårbar.

Smith & Thell – I feel it in the wind

Smith & Thell visar att de fortfarande är bland Sveriges starkaste låtskrivarpar. Med ett upplyftande och härligt medryckande arrangemang som de kryddat med dramatiska stråkar blir det en ögonblicklig hit för duon. En låt som handlar om att om det finns liv finns det hopp.

Dylan – Nothing lasts forever

Härligt pulserande pop bjuds vi på när Dylan släpper singeln Nothing last forever från kommande mixtapen The Greatest Thing I’ll Never Learn som släpps den 28:e Oktober. Det är pop när den är som som bäst och mest ögonblicklig skulle jag säga. Tillsammans med förra singeln Girl of your dreams visar Dylan var popskåpet ska stå 2022.

Sebastians Popfavoriter

Emilia Pantic – SOS 

Ännu en gång knockar vår lovande Göteborgs-talang Emilia Pantic mig. Det känns helt klart rimligt att skicka ett SOS för den här artisten kommer höras överallt inom en snar framtid. Konsekvent med sitt pop-rock-punk sound visar hon vart skåpet ska stå och sätter en stor förväntan inför kommande EP. 

Brother Leo – Generational love 

Brother Leo släpper debutalbum, ett som tagit honom fem år att skapa. Troligtvis kommer min favoritlåt variera varje vecka, men för nu är det fokusspåret Generational love som går på repeat.

Tai Verdes – TWO Sugars

Den här artisten alltså! Varena singel som släpps är en klockren hit och bär på den där mysiga feel-good vibben som jag så desperat eftersöker i poplåtar. Nu kan jag avnjuta en hel platta med den här typen av låtar då artisten släppt fullängdaren HDTV. Jag dyker in med spänning.

Boy In Space – Slide 

Låtskrivare, artist och producent Boy In Space är allt och lite till. Nu släpper han syster-EP:n till förra årets FRONTYARD som helt enkelt är betitlad BACKYARD. Lika oklanderligt som vanligt ger sångaren oss starka melodier inramat i R&B och trap-influerade produktioner. Helt klart ett av veckans bästa släpp. 

Bazzi + Cordae – Only Fan 

Album, album och återigen album. Bazzi ger oss sitt tredje studioalbum där han experimenterar med en något mer synt-tung ljudbild än tidigare. Flertalet singlar har föregått fullängdaren men jag föll omedelbart för Only Fan

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.