Hanna Henkelman tar oss verkligen in i sommaren med sin senaste singel Snäll ikväll. En härligt medryckande indiepoplåt som bubblar av energi vilket fick mig att fastna för låten med en gång. Jag älskar ju takten i trummorna och de gnistrande syntharna som bygger upp låten. Det är liksom en känsla av förväntan som byggs upp av arrangemanget och jag skulle säga att låten är som klippt och skuren att spelas över eftertexten i en film. Eller vad säger du?

Skicka in din musik

Snäll ikväll sjunger Hanna om de moraliska gråzoner och komplexiteten som relationer kan innebära. Med singeln vill Hanna helt enkelt ifrågasätta traditionella idéer om vad det innebär att vara snäll, speciellt när man tvingas vara tredje hjulet i en relation där man själv tidigare var den andra personen. Det är också den första låt som Hanna producerat helt själv, så definitivt ett imponerande jobb som ligger bakom låten.

Förresten; Visst lyser lite västgötska genom när Hanna sjunger ”ringa” i slutet av låten? Jag hajade till lite där i alla fall och tyckte det var charmigt.

Om singeln berättar Hanna:

“Att skriva låten gick fort, jag började redan på vägen hem kvällen jag sjunger om. Att sen producera den helt själv var en kämpigare process eftersom det är något jag aldrig gjort förut. Det har varit otroligt lärorikt och jag har nog inte varit såhär stolt över någonting sedan jag tog körkort för 10 år sen. Jag vill att lyssnarna ska klura på texten och tycka någonting om det jag sjunger, kanske känna igen sig eller bara vilja dansa.”

Med Snäll ikväll får vi ett smakprov från sångerskans kommande EP med den lysande titeln Man Är Väl Desperat som släpps redan den 31:a Maj. Så håll utkik.

Vad tyckte du?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK SUMMER
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011