Synthpopartisten Color Theory fördjupar sig i panikattackernas mörker när artisten när släpper singeln Stop breathing. En låt där sångaren sjunger om hur dessa panikattacker kommer upp till ytan, men också en kontraintuitivt strategi för att återta kontroller över sig själv.

Popmuzik Podcast

Då mental ohälsa är ett ökande problem i samhället är det möjligen så att Stop breathing även kan vara en indikation på att man helt enkelt inte är ensam med sina panikattacker och ångest som många upplever.

Musiken bygger likt Color Theorys tidigare verk på en elektronisk grund, där taktfasta trumljud ekar över den ljudbilden och liksom ramar in historien. Det ger nästan en känsla av vara instängd tillsammans med paniken som sångaren sjunger om. Över hela produktionen vilar en mörk och suggestiv känsla, och på det hela blir det en skön stämning som artisten bygger upp för oss.

Med låten ger Color Theory också sitt sätt att behandla paniken, att stänga ner sig själv och stoppa de automatiska och ofta frenetiska reaktionerna som kommer med just en panikattack.

Personligen har jag aldrig varit i en situation där jag upplevt panikattacker, så jag har svårt att sätta in mig i känslan. Men med denna låt fick jag en inblick i hur det kan kännas och vad man kan behöva göra för att kontrollera när tankarna och kroppen löper amok.

Om du uppskattar mina musiktips här i bloggen får du gärna stötta mitt arbete som Patreon. Då Popmuzik inte har några rika finansiärer eller någon reklam, är det bloggens Patreons som hjälper till att hålla sidan levande. Tack så mycket.

Vad tyckte du?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011