Always var första smakprovet från Erasures album I Say I Say I Say och släpptes 1994. Albumet i sig följde upp Chorus från 1991 och duon enorma succé med EP:n Abba-esque som släpptes 1992.

POPMUZIK LOVER 2

Jag minns att jag såg videon på MTV och var helt såld på den där Andy Bell gick omkring i en vinterträdgård och väcker all grönska och en kvinna som frusit till is till liv. Efter ett tag återvänder vintermonstret återvände för att förstöra allt igen och det blir en klassisk kamp mellan det goda och onda. För regin stod Jan Kounen och både videon och låten var helt lysande med sin fyraminuters historia. Missa heller inte Vince Clarkes lilla cameo på slutet.

Låten i sig lyckas på ett fördelaktigt sätt mixa Clarkes synthmelodier med Bells melankoli. Det är dansant och samtidigt behagligt vemodigt och dramatiskt. I mitt tycke en av duon absoluta toppnoteringar som låt.

I Say I Say I Say var ju ett lysande album när det kom. Personligen älskade jag hela tematiseringen från albumet och singlarna med sagoskogen och de elektroniska komponenterna i Erasures logga. Albumet i sig blev Erasures senaste etta i Storbritannien, medan singeln Always tog dun till en fjärdeplats på singellistan när det begav sig. Här i Sverige tog sig låten till och med till en andraplats på den svenska singellistan. Vi hade uppenbarligen inte glömt deras fantastiska ABBA-EP och gav dem deras högst placerade singel som tack.

Om du vill ge ett tack för ett härligt nostalgiinlägg får du gärna stötta bloggen som Popmuzik Liker eller Popmuzik LoverPatreon. På det viset hjälper du en av Sveriges få musikbloggar som fortfarande finns kvar och ditt stöd gör det möjligt för mig att driva bloggen vidare. För självklart behövs en bred svensk musikblogg som ger dig daglig musikinspiration?

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011