Ännu en vecka har gått och det är dags att lista veckans popfavoriter. Tio låtar allt som allt som vi tycker du ska ge en extra lyssning eller fylla din spellista med. Hoppas du upptäcker något nytt och spännande i skörden.

Popmuzik Podcast

SVEA – Dead man walking

Johan: Redan i inledningen hör man att här kommer det bli åka. Sjukt medryckande och lysande pop med SVEA som verkligen överträffat sig själv med nya singeln. Det är något i refrängens om får mig att tänka på Up med The Saturdays också.

Sebastian: Från första tonen till sista sitter jag klistrad vid denna mäktiga lyssningsupplevelse. Dead man walking andas internationell hit och jag skulle vilja likställa singeln med en hallonlakritsskalle – den perfekta blandningen mellan sött och salt insvept i ett hämndlystet yttre. 

Zara Larsson + David Guetta – On my love 

Sebastian: Det tog några lyssningar men jag är hooked på On my love! Visst, catch fraisen sägs någon gång för mycket, men det är samtidigt det som är pop för mig. Det känns som denna 00-tals inspirerade dänga kan bli Zaras största hit för året. 

Sia – Gimme love

Johan: En kärlekskrank Sia är tillbaka och ger oss med Gimme love anledning att behövt vänta två år på nya musik. Klassisk Sia-pop som kommer att funka i allas spellistor och ett spännande första smakprov från kommande albumet.

Joselin – Love you like i did

Sebastian: Nyligen stod Joselin i finalen av P4 Nästa och det finns inget som kan stoppa den enorma pop-talangen. Man ska smida medan järnet är varmt, sägs det, så varför inte droppa en ny låt när alla ögon är riktade mot artisten. Love you like i did sätter sig efter bara första lyssningen och är en skickligt konstruerad hit som för tankarna till Julia Michaels låtskrivarförmåga. 

Division 7 – När jag ser tillbaks på allting

Johan: Det är större. Bättre. Mer. Det känns som vi har det bästa med Division 7 här och nu samt framför oss. Sedan kan jag inte låta bli att bli helt lycklig av den Springsteen-doftande saxofonen. Sådant jag uppenbarligen går extra mycket igång på.

Sarah von Reis – Phenomenon 

Sebastian: Sarah fortsätter att gå från klarhet till klarhet och det är bara en tidsfråga innan hon slår igenom stort. Låten Phenomenon visar återigen att hennes mörka pop är redo för den internationella scenen. Missa inte denna sköna LSD-trippy soniska resa. 

Johan: Om du har saknat ett drypande sexigt queer-anthem, så behöver du inte leta längre. När Sarah sjunger om att bli tillfredsställd i sängen är det både elegant och sexigt. En låt som borde spelas i alla flators, bögars och straightas sängkammare från och med nu.

AunA – Forever running

Johan: Sökandet efter kärlek kan vara plågsam och svår. Men när det bli till en lysande poplåt så kan jakten och hjärtekrossandet ändå vara värt det.

Darin – Den sista sången 

Sebastian: Darin har aldrig varit mer sann mot sig själv på nya plattan En annan jag och det hörs! Den låt som träffade mig rakt in i hjärtat var den ömsinta Den sista sången. Melankoliskt och bitterljuvt finns ändå ett hoppfullt ljus. Tårarna rann ner för kinden efter första lyssningen.  

Arwin – More than just a feeling

Johan: Lägg namnet Arwin på minnet. För du lär se honom i Melodifestivalen ganska snart – om inte nästa år, så 2025. Att debutsingeln More than just a feeling känns som den hade tagit sig direkt till final i den tävlingen ger jul n viss fingervisning om målet. Grym pop med denna blott 15-årige artist.

Molly Hammar – Deep down

Molly ger mig gåshud när hon befinner sig i sitt rätta element. En storslagen pianoballad gjord för en storfilm. Det är sällan en röst passat så bra som Mollys för ändamålet. Jag ser definitivt fram emot fler ledmotiv med sångerskan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011