Det är söndag mitt i Oktober och uppenbarligen har hösten kommit för att stanna. Blåser som bara den gör det och kallt är det också.
Då kan det vara skönt att värma sig med tio popfavoriter. Låtar från veckan som Johan och Sebastian tycker att ni inte får missa eller bara lyssna på en extra gång.

Svensk Pop Apple Music

Loreen – Is it love 

Sebastian: Det tog några lyssningar innan Is It love satte sig på hjärnan, men när den väl fastnade kan jag inte sluta nynna. Ett väldigt bra tecken på att Loreen återigen är något stort på spåren. 

PNAU & Empire of the Sun – AEIOU

Johan: Danseufori blir det när PNAU och Empire of the Sun samarbetar för första gången. Helt lycklig av syntharna och den enkla men lysande refrängen. Det är såhär man snickrar ihop en hit, inga konstigheter.

Oscar Zia – Heartbreakmiljonär

Sebastian: Med ett strålande album ute i kosmos ligger framtiden för Oscar Zias fötter. Det lätt bästa spåret på den nysläppta plattan är den blixtrande pop-bangern Heartbreakmiljär.

Felin – Worst regret

Johan: Rivig pop-punk i versen blir till en konfettisprutande pop-refräng. Älskar den starka melodin och energin i låten som i min bok är Felins bästa.

Zikai – Come get me out 

Sebastian: Ingen gör R&B som Zikai i Sverige. Denna Grammis-vinnande artist går från klarhet till klarhet och nya singeln Come Get Me Out osar inget annat än världshit! 

Oscar Zia – Helt klädd i svart

Johan: Vissa låtar slår sönder mitt hjärta totalt. När Oscar sjunger om det där förhållandet som tagit slut tack vare något som han själv gjort är så otroligt gripande. Oscar sätter ord på de där känslorna som uppstår när något kommit till världens ände och tårarna bara rinner. Sällan jag lidit tillsammans med någon så mycket som när jag hörde denna låt.

Troye Sivan – One of your girls

Sebastian: Liksom alltid är Troye en jäkel på vokal leverans. Hans silkeslena viskande stämma får en att bli både upphetsad och lugn på samma gång. One of Your Girls är ett exempel på just detta och stärker det faktum att han är fenomenal på pop. 

Welt – Take care of me

Johan: Med en härligt lekfull och bubblande produktion blev jag helt lycklig medan Welt sjunger om bitterljuv och lite naiv kärlek. Låtar med denna typ av syntharrangemnag är liksom allt jag behöver känner jag.

Manon Lamartine – Begrava dig 

Sebastian: Snart är det dags för debut-EP för stjärnskottet Manon. Med innan dess hinner artisten med ännu en stark singel. Nya Begrava dig träffar mig hårt med sin ärliga text och råa känsla. Lamartine har utan tvekan en av Sveriges mest intressanta röster och det ska bli spännande att se vart denna stämma kommer ta henne.

Robin Schulz + Rita Ora + Tiago PZK – I’ll be there

Johan: Du hör redan i första versen vilken monsterhit detta är. Rita Ora är liksom perfekt att leverera pop av den bättre skalan. När sedan refrängen slår in är det bara att kapitulera. Lysande på alla plan. Lägg sedan till en spansk vers av Tiago PZK = världshit?

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011