Äntligen söndag igen! Här hittar ni 10 popfavoriter från veckan. Så lyssna, lägg in i er spellista och spela upp om och om igen.

Svensk Pop

Johans Popfavoriter

Darren Hayes – All you pretty things

När Darren Hayes äntligen kommer tillbaka efter alldeles för många år borta, har jag i ärlighetens namn varit ganska besviken på de första singlarna. Men när han går all in disco och 80-tal som på singeln All you pretty things så hamnar han helt rätt för mig. Hoppas resten av albumet fortsätter på detta spåret och är än mer… Homosexual.

Steps – The Runner

Man kan säga vad man vill om den glättiga grupp som är Steps. Men jag älskar deras glittrande G-A-Y-formade pop. Det är ren underhållning och jag blir alltid glad av deras låtar. Som här när de gjort en ABBA-doftande cover av Moroder-singeln The Runner som i original framfördes av Three Degrees.

Rebecca & Fiona + Chinaski – ’Til dawn

Men vad grymt detta var. Rebecca & Fiona skapar ett megadisco tillsammans med Chinaski på nya singeln ’Til dawn. Det är pulserande, glittrande och görabra!

Founder & CEO – Charisma

Funkig basgång och härligt lekfullt 80-tal blir det när Founder & CEO släpper singeln Charisma. Det är dansant och lite Scissor Sister:ish måste jag säga. Jag blev helt lycklig av detta.

Ericka Jane – To the beat of your heart

Varm produktion som doftar 80-tal och en grym refräng fick mig att bli helt kär i denna låt. Men jag älskar ju låtar som har den där filmiska känslan av en John Huges-film och det är precis det jag känner av denna perfekta poplåt.

Sebastians Popfavoriter

Demi Lovato – Bones

Demi gör comeback med ett helt album inspirerat av punkrock och hon har aldrig känts så självklar. Med introspektiva texter och klockren attityd ackompanjerat av sin knivskarpa stämma släpper hon lös känslor som troligtvis legat och grott inom henne länge. För mig var det albumspåret Bones som satte sig omedelbart.

H.B. Nielsen – Fever Dream

Med otrolig inlevelse och vacker stämsång letar sig artisten och tatueraren H.B. Nielsen in i mitt hjärta. Singeln Fever Dream är som titeln antyder en feberhet indiedröm med folkrötter och atmosfäriska produktion. Helt klart en låt att lägga till på spellistan den här veckan. 

Bazzi – Heaven

Fyra tusen kommentarer på ett instagraminlägg och artisten lovade en nya singel. Sagt och gjort slöt fansen upp och skrev tillrop av glatta livet. Därför får vi nu singeln Heaven från sångarens kommande tredje album. Svag för Bazzis röst och sound är det här en självklar fullträff för mig. 

Joselin – If I had a weapon

Oannonserat droppade lovande Joselin singeln If I had a weapon. Här blottar hon sitt hjärta och sjunger ärligt om att strida för att får tillbaka kärleken. Atmosfäriskt och drömskt fortsätter artisten stärka sitt sound och bevisa att hon är en elektronisk pop-talang med allt som krävs för att nå världsscenen.  

Boy In Space – Lean on

Snart är det dags för EP men innan dess får vi singeln Lean on. Barnsligt förtjust i Boy In Space sound är detta en omedelbar hit. Melodin är enkel och trallvänlig, något som kompletteras av mer komplexa beat och rytmer. En självklar addering bland veckans bästa låtsläpp. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Popmuzik Lover
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.