Fördelen med att leva i en tidsålder där mänskligheten är medveten på en helt ny nivå är att unga ser vikten av att tidigt ta ansvar för en bättre värld. Kanadensiska poptalangen Phia har i sin singel Suicide Mission satt ord på den press många kvinnor runt vår planet känner inför att se perfekta ut. Vi hör henne berätta.

Följ på Apple Music

Suicide Mission handlar om det sociala trycket att se ut på ett visst sätt. Jag blev inspirerad eftersom de flesta kvinnor, inklusive jag själv, känner sig pressade att vara den perfekta bilden av en modell”.

Till en bombastisk och mystisk produktion skriker sångerskan ut budskapet om att jakten på perfektion endast är ett självmordsuppdrag. Låten tar både ett bredare perspektiv och vänder sig till hela mänsklighetens press på perfekta ideal. Men hämtar även inspiration från personliga erfarenheter då en av hennes nära vänner lidit av anorexi. Helheten blir storartad med ett budskap som känns hjärtligt och viktigt.

Phia

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011