Minns ni låten I wish med Skee-Lo som kom 1995? Denna lysande one-hit-wonder-låt om killen som önskar han vore lite bättre och coolare eller hade andra fysiska attribut som gjorde honom mer åtråvärd. Låten blev en hit här i Sverige, med en fjärdeplats på den svenska singellistan när det begav sig.

Följ på Apple Music

Nu släpper Byz och Mange Schmidt en låt på samma tema i form av Lite längre, som även gästas av DJ Large. Här bjuds vi på en lekfull låt om att önska att livet var lite bättre, att man var lite mer känd och rikare. Det blir riktigt underhållande med glimten i ögat och man sitter och ler stort tillsammans med önskningarna som rabblas upp. Så som ”att ryggskott var skönt och att man fick sexpack av öl”. Haha! Lysande!
Men det finns också en del mer allvarsamma önskningar i låten, så som klimatkrisen. Så inte bara de där om att vara rik och populär.

”Låten utforskar den ständiga kampen mellan det yttre intrycket med den inre verkligheten. Vi tar lyssnarna på en resa genom vår egen sårbarhet och uppmanar till öppenhet och ärlighet. Texten tar upp viktiga ämnen såsom uppmaning till männen att ta större ansvar i frågor som rör kvinnors kamp samt det pågående dödliga våldet i vårt samhälle.”

Om Skee-Lo hade en hit för snart tretti år sedan, är det definitivt dags för Byz och Mange Schmidt att ha det i år! Eller vad säger du?
Hur stor hit det än blir, så kommer du hitta fler kandidater till sommarplågor i bloggen. Så bokmärk Popmuzik så att du regelbundet hittar hit, samt aktivera webbnotiser. På det viset får du en notis när det finns nya härliga musiktips i bloggen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011