Efter snart ett års tystnad är Astian nu tillbaka med singeln Landar.
En skönt medryckande poplåt som faktiskt gav mig lite Orup-vibbar. Det blir till soulig och svängig sommarpop när Astian intalar sig själv att livet får vara en oskriven bok där man inte vet var man hamnar, eller just landar. Ingen idé att övertänka allt, utan saker löser sig oftast tillslut. Vilket det trots allt oftast gör.

Svensk Pop Apple Music

Om singeln berättar Astian:

Landar är en låt som talar om att ständigt vara på väg, men ibland inte riktigt veta vart man ska. Det är ett öppet brev till den lilla Sebastian som aldrig kände att han riktigt passade in bland grabbiga normer. Istället för att sparka fotboll hängde jag i dansstudion och sjöng i kör. Låten fångar en hoppfull känsla av att allt är möjligt samtidigt som man är expert på att övertänka och analysera varenda beslut i livet. Det känns som att jag burit budskapet till Landar inom mig i så många år men aldrig riktigt funnit orden förrän nu.”

Landar är skriven av Astian och producerad av Julius Marstorp.
Jag fångade upp Astian med lite frågor om singeln, som du kan läsa här nedan. Vill du uppleva fler intervjuer i Popmuzik, så ska du definitivt bokmärka sidan och aktivera webbnotiser. På det viset är alltid bra musiktips och intervjuer ett klick bort.

Det har snart gått ett år sedan din senaste singel Låtsas. Vad har du haft för dig som hållit dig borta från inspelningsstudion? 

Livet har definitivt kommit emellan och jag har behövt rikta fokus för att hinna med det jag vill. Men framförallt har inspirationen sinat och inte funnits där för mig som innan. Jag har alltid jobbat klart och släppt låtar i ett ganska snabbt tempo, så när det nu kom en torka blev det också ganska tyst. Något som jag ändå ser positivt på eftersom jag inte riktigt gått igenom en period av skrivkramp förrän nu, men inspirationen är äntligen tillbaka! 

Foto: Emma Flodin

Hur föddes idén till texten i Landar? 

Jag skrev faktiskt hela melodin och texten på väg till jobbet under två tidiga mornar, sådär vid 05:30. Efter att jag fyllde 30 förra året kom den klassiska ålderskrisen ”vart är jag påväg, vad vill jag och vart kommer jag ifrån”. Frasen ”Jag vet inte vart jag landar” dök upp i mitt huvud och låtens text skrev sig själv därefter. Det känns som jag burit på budskapet för Landar väldigt länge men inte funnit orden förrän nu. 

Skönt upplyftande och somrig känsla i låten Jag fick till och med lite Orup-vibb här. Vad hade ni för riktlinjer och inspirationer till arrangemanget? 

Kul att du fick Orup-känslor, det tar jag som en stor komplimang! Jag kommer ihåg att jag lyssnade väldigt mycket på Zara Larssons Can’t tame her under den här perioden och älskade de tydliga 80-talstrummorna. Så lite inspiration ifrån den produktionen, men framförallt var jag väldigt angelägen om att fånga hoppfullhet och glädje genom instrumenteringen. Stor eloge ska riktas till Julius Marstorp som rodde soundet i land, jag vet inte hur många utkast vi gjort av produktion innan vi fångade den känslan jag var ute efter. 

Vilken del av låten är du själv mest nöjd med? 

Jag gillar första delen av refrängen mest. Det finns något väldigt snyggt i den komplexa basgången mot melodin och trummorna som jag älskat sedan första stund vi skapade det. 

Att övertänka och oroa sig inför saker. Vilken är din klassiska övertänkande i vardagen och hur kommer du oftast vidare så du inte fastnar? 

Det kanske låter lite komiskt med tanke på låttiteln, men jag övertänker nog mest vart jag ska landa någonstans istället för att njuta av nuet. 

Första singeln för 2024. Vad är planen och visionen för Astian i år?

I år vill jag verkligen bara ha kul och släppa exakt de låtarna jag känner för, göra intima spelningar och se vart musiken för mig. Min nästa singel kommer att doppa tån i mitt engelska sound och efter sommaren kommer en Känslor 2.0.

Vad tyckte du?
+1
10
+1
4
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011