Det är söndag och med det dags att ge dig lite musikinspiration till din spellista när jag och Sebastian listar en knippe popfavoriter från veckan. Låtar som du definitivt bör lyssna på om du inte redan gjort och har du redan lyssnat kan du köra dem ett varv.

Nordiska Favoriter

Glöm inte att du kan bli Popmuzik Lover på Patreon och stötta arbetet med bloggen om du gillar att hitta nya musiktips här. Ett fint sätt att stötta för alla timmar som läggs på att lyfta fram ny musik från artister från världens alla hörn i allmänhet, men svensk musik i synnerhet. Gör något osvenskt och stötta landets enda överlevande musikblogg som ger dig nya musiktips varje dag.

Little Jinder – Blundar

Har kommit fram till att när låtar har samma känsla och William Ordbit-doftande produktion som Pure shores med All Saints så är det genast en omedelbart hit för mig. Jävlar vad jag gick igång på denna drömliknande poplåt av Josefin Jinder, som blev min absoluta favorit med sångerskan.

Dua Lipa – Illusion 

Vi har alla varit där någon gång… när kärlek är mer av en illusion än ett greppbart faktum. Popstjärnan Dua Lipa fortsätter ge oss smakprov från hennes tredje platta och den här gången dyker hon ner i psykedeliskt disco. Progressionen från Future Nostalgia känns naturlig och det ska bli spännande att höra helheten. 

Glashus – Giftiga tillsammans

Är det några som kan det där med vemodig pop så är det Glashus. Med låten Giftiga tillsammans visar visar duon var popskåpet ska stå med sin medryckande, Erasure-doftande produktion och härliga glittrande melodier. Det är dansen och tårarna som uppstår när man inser att man inte är bra för varandra men inte heller kan leva utan varandra.

Julia Lov – Få mig att stanna 

Med sin otroliga stämma sprider Julia Lov ljus över tillvaron. Få mig att stanna må vara en melankolisk berättelse, men jag kan inte annat än sitta och lyssna med ett leende på läpparna av mängden talang som denna artist har inom sig. 

Dagny – Strawberry dream

Ny pulserande pop med Norges pop-drottning gör mig alltid bubblande glad. Nya singeln Strawberry dream är inget undantag med sin synthiga och medryckande produktion och varma refräng som känns som hämtad från det bästa sommarminnet då någonsin haft. Mys!

Miss Li + Eah Jé – Maraton 

Med briljant text levererar Miss Li och Eah Jé en introspektiv poplåt med spännande produktionsdynamik och klockren refräng. Att dessa två artister möts kom som en överraskning för mig, men makes så mycket sense när jag hör Maraton. Den här kommer att gå varm i lurarna i vår! 

Margaret Berger – Karma is a

Efter försöket att ta hem Norska Melodi Grand Prix med låten Oblivion, är det äntligen dags för Margaret Berger att ge oss en ny låt. På Karma is a bjuds vi på härligt medryckande elektropop som kommer sätta igång dansgolven och spellistorna. I alla fall i mi värld, och det är ju det som räknas tänker jag. Lysande pop är det i alla fall.

Vad tyckte du?
+1
2
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011