Efter en hektisk helg är det nu äntligen dags att starta veckan med Popfavoriterna från den gångna veckan. Johan och Sebastian listar sina favoriter och det du behöver göra är att lägga till dem i din spellista och lyssna på dem på repeat.

Skicka in din musik

Johans Popfavoriter

Darin – What’s the point

Darin 2022 är väl bästa versionen av artisten. När han gick upp på scenen under helgens Så Mycket Bättre och verkligen ägde den med sin pulserande 80-talsdoftande elektropopversion av Johnossis What’s the point blåste han mig av (hotell)sängen. Vilket driv, vilken röst! Super camp å ena sidan och rå attityd å andra. Allt på en gång. Det är så här rockmusik ska tolkas. Alla dagar i veckan.

The Fur – Miracle

Alltså detta är så snyggt! Här får vi en filmisk produktion där stråkar, klockspel, mjuka trummor och en magisk sånginsats av Tyte skapar magi för mig. Om man ska beskriva en snygg och dynamisk produktion så är Miracle ett givet val att lyssna på.

BOWIE – Pale

Det är lite Sia:aktigt över BOWIEs uttryck. Jag gillar det. Melodin på Pale är att dö för och lekfullheten i arrangemanget gör mig helt lycklig. Det är alltid imponerande med artister som kan få in lekfulla synthar och stora pukor och brass i en låt.

Kabelle – Wonder

Synthar och pulserande basgång fick mig att bli helt kär i denna elektropoplåt. Extra snyggt med elgitarrerna som ligger i bakgrunden och färgar ljudbilden. Samt såklart hela retrokänslan.

Patrick Wolf – Enter the day

10 år har gått och Patrick Wolf är äntligen tillbaka på musikscenen. Ny låt som ska bli till en EP nästa år. Enter the day bjuder oss på en emotionell låt med pianot som bas och där Wolf spelar alla instrument. Du har verkligen varit saknas Patrick med din röst och snygga arrangemang.

Sebastians Popfavoriter

Varas – New Light 

För mig var Varas ett nytt namn, men nu har jag sannerligen lagt honom på minnet. Nya singeln New Light är inget annat än lysande och adderas omedelbart på listan över veckans bästa släpp. 

Ebba – Kommer aldrig vara vi 

Göteborgs-baserade Ebba är tillbaka med en rörande ballad. Rösten och produktionen står i perfekt harmoni till de grad att varenda hår på kroppen reser sig. Det är med spänning jag fortsätter följa den lovande talangs resa med Kommer aldrig vara vi i lurarna. 

Elias Emanuel – Ingen bryr sig 

Popigt, viktigt och grymt bra. Elias inleder uppbyggnaden inför debutalbumet otroligt starkt när han ger oss den rytmiska låten Ingen bryr sig. För mig satte sig refrängen efter första lyssningen och jag nynnar för fullt i hemmet, på bussen och jobbet. 

Kemi – Kemi 

Gruppen Kemi debuterar med en singel med samma titel. Från första till sista stund är det en fängslande lyssning med vacker atmosfär. Det känns som vi kan vänta oss stordåd från denna nya trio. Men så länge håller jag tillgodo med Kemi. 

Tall Blonde – Try 

Förra årets stora överraskning var Tall Blonde och nu är han återigen tillbaka med singeln Try efter debutalbumet. Återigen golvas jag av denna lovande musikers talang. Raspet i rösten och den nostalgiska touchen är fantastisk.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011