Det är söndag och även denna vecka går mot sitt slut.
Men innan vi lämnar över till måndagen kommer här en lista med popfavoriter som jag tycker du ska ge en extra lyssning, samt slänga in i din spellista. Har du ingen spellista? Inga problem. Då tycker jag du ska följa bloggens spellista FavoriterApple Music. På det viset får du regelbundet nya härliga poplåtar i öronen.

DOLBY ATMOS

Troye Sivan – Rush

När den där speciella personen gör att man känner energin genom hela kroppen när man blir berörd av denne. Den känslan beskriver Troye Sivan på den 90-talsdoftande klubbsingeln Rush. Läckert house-produktion och manskörer. Det är lite som en bortglömd låt från Pet Shop Boys album Nightlife över det hela, vilket i alla fall ger mig the Rush. Missa heller inte den sexiga videon, som definitivt är NSFW.

annelieElina – Rush

Två låtar med titeln Rush på samma vecka och i samma lista. Vad är oddsen?
Emotionellt och imponerande blir det när den svensk/amerikanska sångerskan intalar sig själv att hon är över sitt ex, vilket kan vara svårare än man tror eller vill. Blev helt golvad av Annelies uttrycksfulla och vemodiga röst som förstärks av den mjuka produktionen.
Missa inte min intervju med sångerskan i Popmuzik TV.

SVEA – The Ick

Lekfullt och kaxigt blir det när SVEA sjunger om dejtingspelet och förvandlar sig till en riktigt heartbreaker. Sedan är det extra kul när låten inspirerats av favoritfilmen Clueless och kultserien Ally McBeal. Ett givet soundtrack till sommarens korta, men intensiva romanser.

1984 – Baila Baila

Italo disco möter den spanska solkusten när 1984 minns de heta sommarnätterna och partyn i Barcelona. Detta är den dansanta sommarens anthem för oss som älskar retropop. Häll upp rosén och dansa som om det vore 1984 igen.

Birdy – Paradise calling

Inför kommande albumet Portraits ger Birdy oss denna pulserande och medryckande singel. Produktionen är färgad av glittrande synthar och ett härligt beat som kommer att boosta ditt humör. Det lovar jag.

Billie Eilish – What was I made for?

Billie sätter sig in i rollen som en Barbie-docka och lämnar inte ett öga tort med den emotionella pianoballaden What was I made for? Textraden ”Looked so alive, turns out I’m not real. Just somethin’ you paid for” ger en inget annat än gåshud.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011