Det är söndag och snart dags för en ny arbetsvecka.
Men innan vi tvingas upp i ottan är det dags för Johan och Sebastian att lista en knippe popfavoriter från veckan som vi tycker du ska lyssna på en extra gång eller lägga in i din spellista.

DOLBY ATMOS

Victor Leksell – Natten blir till dag

Sebastian: Med läcker vocoder smälter återigen våra hjärtan när Victor Leksell delar med sig av den omedelbara hiten Natten blir till dag. För mig är det den självklara refrängen som är låtens främsta styrka, efter bara en lyssning sitter den präntad på näthinnan.

Conan Gray – Winner

Johan: Jag måste ju säga att Conan passar väldigt bra som 70-tals doftande powerballadkille. När ljudbilden doftar Queen och han verkligen sliter ut sitt hjärta kan jag inte bli annat än imponerad och lycklig. Han må erkänna sig känslomässigt besegrad på nya singeln Winner, men Conan vinner alltid i musik.

FABIAN – Getaway

Sebastian: FABIAN sätter gasen i botten och kör rakt igenom mitt pophjärta med den glittrande singeln Getaway. Magisk produktion och snygga vokaler skapar en trollbindande lyssning med en refräng att dö för. 

The Killers – Your side of town

Johan: The Killer inspireras av popmusiken från 80-talet i allmänhet och True Faith med New Order i synnerhet när det ger oss extra allt i form av den f-a-n-t-a-s-t-i-s-k-a singeln Your side of town. Den är så mycket over the top att jag blev helt lycklig.

yesPer. – Repeat

Sebastian: Så fort jag hör första synt-tonen fattar jag att det här kommer bli riktigt bra. yesPer. släpper andra låten i karriären och visar på pop i världsklass. Repeat varvar nostalgiska inslag med lekfulla melodier och träffar alla rätt för mig!

Cecilia Kallin – Forever young

Johan: Det låter väldigt mycket Taylor Swift över ljudbilden och stilen när Cecilia Kallin släpper singeln Forever young, vilket passar henne perfekt. I denna typ av poplandskap vill jag gärna ha sångerskan från och med nu. För hennes röst och uttryck gör sig rätt när det kommer till Billboard-formad pophits.

Elias Emanuel – Tårgas

Sebastian: Att bland indie och EDM borde inte gå, men Elias Emanuel lyckas på ett nästan oförskämt snyggt sätt i singeln Tårgas. Vädningen från ett ösigt DeBaser- eller Yaki-Da-gig till spårad nattklubbs-eufori kan vara bland det bästa jag hört i år.  

Orchestral Manoeuvres In the Dark – Bauhaus Staircase

Johan: Med skönt pumpande arrangemang som liksom bara pågår levererar OMD en lysande singel i form av Bauhaus Staircase, tagen från kommande albumet med samma namn. Det är nostalgisk synthig pop som jag alltid går igång på, så även denna gång.

Rebecca Riggo – Slow Down

Sebastian: Rebecca fullkomligt golvar mig när hon släpper den sköna Slow Down. Den rytmiska produktionen och förföriska melodin transporterar mig till ett alternativt universum där Riggo formar tid och rum med sin självklara stämma. Helt klart ett av veckans bästa släpp! 

Hanna Ferm & Olivia Lobato – Kommer aldrig förlora

Johan: Med ett härligt peppande budskap att inte förlora eller ge upp blir jag inget annat än lycklig när Hanna Ferm och Olivia Lobato samarbetar på singeln Kommer aldrig förlora. Det är som en vitamininjektion en seg dag som verkligen boostar både humör och självförtroendet.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK SUMMER
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011