Äntligen söndag och med det dags för bloggens Popfavoriter! Johan och Sebastians lista över låtar från gånga veckan vi gillade extra mycket. Som vanligt får ni tio låtar och som vanligt bör ni lägga dem i er spellista omedelbart.

Favoriter Apple Music

Glenn Udéhn – Vakna

Johan: Men gud så snyggt detta var! Drömliknande och ambient produktion samt en vacker text om hur livet och ljuset återvänder efter en period av mörker. Detta kändes verkligen om en sida av Glenn jag gärna hör mer av och det snart.

Paula Jivén – Don’t play nice 

Sebastian: Nivån av utveckling Paula gjort sedan debuten är monumental! På rekordtid har hon byggt upp en trogen publik, släppt magiska poplåtar och fått uppmärksamhet från gräddan av musikindustrin. Nya singeln stärker återigen det faktum att hon är född till världsstjärna. 

Oscar Zia – Vem bryr sig

Johan: Vad är det med pulserande pop och mig? Jag faller som en fura när musiken målad upp av en synthit produktion och där allt balanserar på vemodens kant. Oscar Zia lyckas i alla fall träffa helt rätt när han försöker övertala sig själv att inte bry sig så mycket om saker som kanske inte är så viktiga.

Emilia Pantic – Oklar 

Sebastian: Hjärtskärande och självupplevd pop är ett beprövat koncept, Emilia Pantic gör det dock på sitt alldeles egna sätt. Titeln till senaste singeln lyder förvisso Oklar, men i mitt tycke finns det inget som är otydligt i denna talangs artisteri eller förmåga. 

Nothing But Thieves – Overcome

Johan: Singel nummer två från Nothing But Thieves kommande album Dead Club City skvallrar om det skulle kunna bli ett av årets bättre. Jag blev i alla fall helt såld på singeln Overcome och dess medryckande och supercatchiga produktion. Skönt luftig indiepop som verkligen tog med sin sommaren.

Jonas Brothers – Summer baby 

Sebastian: De tre musik-musketörerna Jonas Brothers är tillbaka med ett splitternytt album – kanske rent av deras bästa. Bland de soldränkta spåren var det Summer baby som fastnade med sitt sköna driv. 

Lars Winnerbäck – Nåt som verkligen är bra

Johan: När Lars Winnerbäck samarbetar med Jocke Berg och Martin Sköld från Kent faller alla bitar på plats för mig och det blir nåt som verkligen är bra.

Elias Emanuel – Idioterna ska fatta 

Sebastian: Elias Emanuel sänder ett tydligt budskap till vår samtid på Idioterna ska fatta. Här väver artisten skickligt ihop introspektiv text med storartad elektronisk produktion. Utan tvekan hans bästa släpp hitintills! 

Nardn – Min

Johan: En given sommarhit? Nardn ger oss den pulserande och bubblande kärlekslåten Min som i min bok har alla möjligheter att bli just den där sommarhiten.

Andreas Wijk – I miss somebody who’s not missing me 

Sebastian: Efter ett känslomässigt och starkt 2022 får Andreas Wijks senaste singel helt ny betydelse. På I miss somebody who’s not missing me lyckas sångaren träffa på djupet och skapar en popballad värdig internationell framgång. 


Detta var ett inlägg för dig som är Popmuzik Lover på Patreon.  
Det första dygnet är inlägget öppet för alla innan det blir exklusivt för Patreon-medlemmar.
För bara 30 kr i månaden kan du också bli en Popmuzik Lover och göra det möjligt för bloggen att fortsätta skriva om ny musik. Det gynnar inte bara bloggen utan även alla artister som genom bloggen har en plattform att synas på.
Tack så mycket.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011