Cecilia Kallin inledde ju sin karriär som en fjärdedel av gruppen Timoteij. Då härlig schlagerpop med inslag av folkmusik och kvartetten fick en stor hit med singeln Kom i Melodifestivalen. Efter Timoteij har Cecilia skördat framgångar som soloartist och i fjol blev hon tvåa i P4 Nästa tillsammans med Joel Núñez och låten Wait for me.

Favoriter Apple Music

Nu är det dags för Cecilia att vara del i en ny grupp, en trio denna gång. Tillsammans med hennes syskon Charles och Michelle Kallin har de bildat en grupp som heter rätt och slätt SIBLINGS. Jag menar, varför komplicera det hela när det är just det de är, och ”Kallins” skulle ha kunnat bli för mycket dansband, eller vad tycker du?

”Jag, Charles och Michelle har sjungit tillsammans sedan vi var små och har gjort spelningar ihop sedan tidiga tonåren. Vår mamma var mycket aktiv i en lokalrevygrupp när vi växte upp. Varje höst ägnade vi otaliga timmar på Falköpings Stadsteater där vi älskade att kolla på repetitionerna, sjunga med på föreställningarna och prova kläder i den stora garderoben. Vi älskade stämningen på, bakom och framför scenen och kunde i stort sett alla låtar och sketcher utantill.”

Cecilia Kallin

Den nybildade trion debuterar med singeln Coming home. En härligt medryckande folkpoplåt med ett skönt driv och stämsång mellan syskonen.
När Cecilia, Josef Melin och Markus Nyström skrev låten hittade de inspiration i artister som Taylor Swift, Bruce Springsteen och Mumford & Sons.

Om resultatet berättar Cecilia för bloggen:

”Vi har tagit med våra egna influenser in i SIBLINGS. Coming home är en energifull poplåt med tydliga countryinfluenser som handlar om att hitta hem i sig själv igen. Låten har en klappvänlig refräng med arenakänsla, vi är verkligen supernöjda med resultatet.”

Vad tycker du om gruppen SIBLINGS och låten Coming home? Visst är det en härlig fläkt av energi och folkpop? Gillar du låten och att upptäcka denna typ av låtar i bloggen får du gärna bli Patreon och stötta bloggen. Det är ett fint sätt att visa uppskattning samt hjälpa Popmuzik leva vidare som en av de få renodlade musikbloggar som finns i Sverige. Det gör det möjligt för fler artister att synas och för dig att dagligen få ny musikinspiration.

Klicka igång Coming home här nedan.

Vad tyckte du?
+1
3
+1
4
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011