Stjärnklart är en ny duo som består av Jenny Eurell och Oscar Hult.
De möttes första gången på en låtskrivarsession 2022 och det mötet ledde till att de kände att de ville samarbeta ihop med musiken.

Följ på Apple Music

De debuterar här med singeln Helt egen. En medryckande poplåt om kärlek och hur den kan göra en lite galen. Att man ser världen i alla glada färger och mest bubblar fram av lycka. Det är helt klart ett stort lyckopiller till låt. En låt som jag skulle säga doftar lite Clean Bandit i produktionen och som fick mig att bli riktigt glad av känslan.

Jag bad duon svara på en knippe frågor om sig själva och låten, som du kan läsa här nedan.

Ni träffades under en låtskrivarsession. Vad var det som fick er att klicka och skapa musik ihop?

Jenny: Jag kände till Oscar sedan innan och visste att han är eld och lågor på att prodda house. Under sessionen droppade Oscar att han är fett sugen på att prodda svensk pop och jag nappade på idén. Vi sågs och hade session i 8 timmar. (frågan är hur mycket vi fick gjort och hur mycket vi snackade, hehe). Vi klickar genom att vi dels har samma vision för musiken och dels för att vi kompletterar varann.

Oscar: Jag tror det viktigaste för mig när jag kliver in i studion med någon är att det behöver finnas någon slags vision som båda delar. Vad är ens varför. Jag skulle säga att Stjärnklart skapades helt och hållet utifrån att vi hade samma varför. Det handlade inte om att ses i stuidon ”bara” på skoj. Tillsammans kan vi nå den visionen som båda längtar efter att se inom svensk pop.

Pressbild

Vad skulle ni säga är era respektive styrkor när det kommer till att skapa och spela in musik?

Oscar är framförallt dunder på att prodda feta arrangemang och Jenny på att sjunga och älskar att knåpa text och så möts vi i melodiskapandet. 

Har ni några gemensamma nämnare när det kommer till musiksmak? Artister som ni båda går igång på?

Har ni hört talas om Stjärnklart? Haha, nä men asså vi båda går igång på riktigt bra svensk pop som typ Molly Sandén, Estraden och Victor Leksell.

Om ni skulle beskriva den musik som Stjärnklart gör, vad skulle ni säga då?

Modern svensk pop med en touch av stjärnklar himmel <3 

Hur kom ni fram till namnet Stjärnklart förresten?

Vi älskar pop på svenska men tycker båda att det är på tok för mycket deppiga texter som skrivs. Därför ville vi komma med en ljusglimt i natten och sprida lite ljus.

Hur arbetade ni fram singeln Helt egen, och hur gick den från demostadiet till det vi hör idag?

Jenny: Jag tror att jag fick idén hemma nån gång under 2022 och spelade in ett röstmemo med bara min röst och lite klappar typ. Sen spelade jag upp den för Oscar som direkt fick massa arrangemangidéer. I höstas var det full fart med mängder av timmar framför skärmen (och min konstanta feedback hehe) och baam här är vi idag!

Oscar: Min största största styrka som producent tror jag är att jag har utvecklat ett öra för att höra. Så fort jag hör en demo brukar jag nästan alltid höra hur jag tycker att det ska låta. Om inte annat upptäcker jag det ganska snabbt. Att vara producent handlar återigen om vision. Att få en bild för låten och kunna ta fram den låten i studion. Jag vill hitta den där självklara känslan som säger: ”Såklart att denna låt ska låta just precis såhär”.

Pressbild

Har ni personligen någon favoritdel i texten eller produktionen som ni är extra nöjda med?

Jenny: Oj massvis! Dels tycker jag bara att termen Helt Egen är ett roligt sätt att beskriva någon på, och jag har nog aldrig hört någon låt med texten ”helt i onödan”, sånt tycker jag är kul. Basgången i vers två är svängig också!

Oscar: ”Du är ordningen i mitt kaos”.

Vad kan vi förvänta oss av Stjärnklart under året?

Bangers! Vi har flera nytänkande låtar på G som vi längtar efter att få dela med oss av! 

Vad tyckte du?
+1
2
+1
4
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011