Om du älskar att kastas tillbaka till det soundet musiken hade på 80-talet, så är ju denna blogg lite av en räddning. För det är verkligen något speciellt med just den stilen som alltid får igång mig. Syntharna, melodierna och känslan. Magi. Det är det som gör det extra kul att skriva om just den typen av låtar, för det blir ju även en härlig nostalgitripp för min egna del.
Om du också gillar just 80-talet så tycker jag du ska bokmärka Popmuzik så du inte glömmer bort att besöka bloggen regelbundet för att hitta fler inlägg om detta. Eller om du gillar att följa sidor via din RSS-läsare, så finns den möjligheten också.

Skicka in din musik

Dagens 80-talsnostalgi bjuder gruppen Rou Nouz oss på. Bandet bildades i Skara 1986 av Anders von Tell och Magnus Carlsson. Bland annat fick de en Europahit med singeln Erotic girl året därpå.
Men underbart är kort som det heter, och Rou Nouz upplöstes som band redan 1989. Det dröjde 30 år innan de återförenades igen och 2019 kom de tillbaka för att än en gång ge oss 80-talspop, som om det vore just 1989 igen.
I dag består Rou Nouz av medlemmarna Marita Andersson, Håkan Torpenberg, Stefan Bertilsson, Anita Fransson samt Ulrika och Anders von Tell.

Senaste singeln med bandet är Back 2 U. En härligt medryckande poplåt med feta trummor och pampiga synthar. Det är sådär härligt lekfullt som dåtidens pop oftast var. Du som älskar Italodisco och retropop i allmänhet kommer garanterat att gå igång på detta. Det är verkligen som att slungas tillbaka till 80-talet i både stil och arrangemang. En blast from the past som verkligen kommer att få dig på bästa humöret.

Vad tyckte du?
+1
2
+1
6
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011