Samarbetet mellan Vogon Poetry och SCALA fortsätter.
De har tillsammans tidigare släppt singeln Hope of heading home, som är tagen från deras kommande gemensamma EP. En låt som du kunde upptäcka i bloggen, så som många andra synthpoplåtar som regelbundet släpps. Vill du upptäcka fler låtar i den genren och gillar att läsa Popmuzik så tycker jag du ska stötta mitt arbete med bloggen som Patreon. Det är ett fint sätt att visa uppskattning och egentligen en självklarhet om man vill ha en levande svenska musikblogg, då de flesta tyvärr lagt ner.

Skicka in din musik

Den nya singeln med Vogon Poetry och SCALA tar samarbetet i en ny spännande riktning, skulle man kunna säga. För denna gång är det en cover på låten Street spirit (fade out) av den brittiska gruppen Radiohead, tagen från deras lysande album The Bends från 1995.

Egentligen är valet av låt logiskt. SCALA har ju sedan tidigare tolkat en del låtar av ”svenska Radiohead”, nämligen Kent. Nu var det dock Roger Tell i Vogon Poetry som föreslog att de tillsammans skulle tolka Radiohead-låten. Vilket jag tänker ändå inte var svårt att få igenom bland medlemmarna.

Roger berättar:

”Well, Radiohead kanske inte är bandet med de sexigaste arrangemangen men jag känner att det ändå alltid har funnits något där. En vacker melodi, en fängslande ljudslinga eller en text som bara får dig att gråta. Men ändå har de aldrig riktigt fångat min fulla uppmärksamhet förrän min son började plåga mig dag ut och dag in med några av deras låtar, antingen i originalversion eller med honom och hans gitarr.”

Resultatet är likt originalet mörkt och lite suggestivt. Men med synthproduktionen blir låten än mer spännande skulle jag säga. Den blir större, mer dynamisk i både produktionen och i kombinationen av John Anderssons och Helena Wigeborns röster. Sedan är breaket med stråkarna i låten sjukt snyggt! Det var något som Peter Johansson i SCALA lade till för att lyfta produktionen ännu mer. Och ja, det gör det verkligen.

Vad tycker du om denna tolkning av Street spirit (fade out)? Är du ett stort fan av originalet eller tycker du de svenska grupperna skapat något nytt med sin version av låten? Lyssna här nedan.

Vad tyckte du?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK SUMMER

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011