Det är dags att rada upp veckans popfavoriter. Låtar som vi tycker du bör lyssna på minst en gång till och helst av allt lägga till i din spellista. För vecka 12 blev en väldigt spännande musikvecka kändes det som, där många starka hits levererades.

Svensk Pop Apple Music

Som vanligt får du mer än gärna dela listan vidare och med det inspirera andra att upptäcka bra popmusik. Det är en bra sak för bloggen, artisterna och framför allt dina vänner som hittar massa ny musik. Vilka är dina favorit bland låtarna?

Darin – Electric

Darin tar sig ut på dansgolvet och hittar killen med stort K som får honom att falla pladask och känna sig just elektrisk. Allt till tonerna av ett pop-funkigt disco-beat. Det är som Darin mixar ihop ikonerna George Michael och Michael Jackson i en och samma låt. Älskar ju när Darin är disco-kung, så detta blev fab på alla sätt.

Molly Sandén – Hålla mig 

Äntligen ör hon tillbaka! Sveriges största artist släpper ännu en självklar hit och jag smälter för den här typen av elektronisk pop. Hålla mig har redan rullat på repeat i mina lurar sedan i fredags och kommer vara vårens låt för mig. 

O!Dorian – Come on I want you

På ett år har O!Dorian tagit ett stort steg upp mot stjärnorna. När han här tolkar Francesca e Luigis låt Come on I want you och gör det till extra allt dansant schlagerpop så kan jag inte bli annat än överlycklig. Det är en låt som borde få igång alla de mer poporienterade dansgolven, speciellt i Storbritannien, där de ju ändå älskar denna typ av Steps-pop.

Daniela Rathana – Were strippers go to die 

Röst och återigen röst! Daniela Rathana golvar mig med sin otroliga stämma när hon ger oss Were strippers go to die. Till en dramatisk ljudbild inleder hon nästa era av sin musikaliska resa. Fram med popcorn och extra stor läsk, den här resan kommer bli Oscar-material. 

Nuuksio – En annan gång

Vissa låtar golvar mig så hårt. Jag hörde redan i inledningen att detta skulle bli magiskt, när den bröt av känslan från de andra låtarna på EP:n En Annan Gång. Det är luftig och drömliknande pop som blommar ut i en ursnygg refräng som borde få fans av Vangelis och The Sound of Arrows att bli helt kissiga. Jag blev i alla fall det.

Olivia Rodrigo – Obsessed 

Rodrigo är ute på sin Guts-världsturné och vad passar då bättre än att släppa en deluxe-version av sitt andra album. Bland flertalet snygga pop-rocklåtar var det Obesessed som stack ut med sin ärliga text och oväntade intensitet. Kan denna bli lika stor som hennes låtar för första plattan tro?

Kasbo & Frida Sundemo – This is it

Kasbo bjuder in Frida Sundemo för denna mysiga och drömliknande låt. Det är skönt pulserande och dansant medan Fridas röst liksom släpps ner över låten som mjuka bomullsbollar. Riktigt skönt och låten tar mig tillbaka till den underbara dreamtrance-eran kring millennieskiftet.

Vad tyckte du?
+1
2
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011