Söndag igen. Tiden går alldeles för fort och snart är det påsk.
Men söndag betyder ju också att det är dags för veckans Popfavoriter, inget ont om inte har något gott med sig, som det heter.
Johan och Sebastian listan tio favoriter från veckan som du kan slänga in i din spellista om du vill – eller följa bloggens.

DOLBY ATMOS

Frida Braxell – Vem vet

Johan: Jag blev helt golvad av denna. Så fin! Med en drömliknande produktion och ett uttryck som påminner om Eva Dahlgren blev det kärlek vid första lyssningen medan Frida sjunger om att ha fastnat i livet och undrar om saker kunde ha blivit annorlunda och bättre? Men samtidigt, vem vet när man är lycklig?

Ellie Goulding – By the end of the night 

Sebastian: Snart är det dags för album och med tanke på de kvalitativa singlar som föregått Ellies platta lär det vara en samling som kommer landa väl hos denna pop-fantast. Nya 80-talsdoftande By the end of the night får mig att skina som ett barn på julafton med sina sin läckra top-line och retro-produktion. 

Studio Killers – Underneath my raincoat

Johan: Det var längesedan jag hörde något nytt med Studio Killers och med nya singeln Underneath my raincoat visar de att de fortfarande kan skapa de där lekfulla poplåtarna som jag tokälskade i mitten av 10-talet.

Daniella Binyamin – Abba 

Sebastian: Med en nysläppt EP lär detta år tillhöra Daniella. Hennes unika indiepop kommer helt klart förgylla mina öron den här våren, titelspåret Abba träffade mig extra hårt med sina nyfikna stråkar och drömska melodi. 

NOTD & Maia Wright – AM:PM

Johan: Duon NOTD bjuder in Maia Wright för att sätta popskåpet där det ska stå i form av singeln AM:PM. En varm och dansant poplåt som är en omedelbar hit. En låt som i alla fall jag blev helt lycklig över.

Lou Elliotte – Singel 

Sebastian: Eufori över att aldrig mer behöva vara singel. Det är vad Lou Elliotte förmedlar i nya släppet Singel. Artisten må introducera ett mer 70-tals doftande sound än tidigare, men till min förtjusning håller hon fast vid samma asballa kläder och kaxiga attityd. Upplyftande hookig pop lagom till våren, det kan inte bli bättre!

Oscar Zia – Golvet i hallen

Johan: Första avsnittet av Songland kändes otroligt lovande. Jag älskar hur vi fick följa låtarnas resa. När Oscar tog pianoballaden Golvet i hallen och gjorde den till sin egna låt med en gitarr och luftig produktion (tillsammans med lite extra hjälp av Jocke Berg) ville jag bara gråta av lycka. Så snyggt yttryck och det visar hur en låt kan gå från A till B och helt plötsligt till Ö och bli bättre för varje utvecklingsstadier.

JÁNA – I Do 

Sebastian: När djupbasen slår till sitter jag som klistrad! Snygga fasetter och fingertoppskänsla för välgjord R&B är vad som levereras i I Do. Det ska bli spännande att se vad 2023 tar den lovande JÁNA

Pink Floyd – Brain damage / Eclipse

Johan: Dark Side of the Moon med Pink Floyd fyller 50 och släpps i nyutgåva där låtarna mixats om i Dolby Atmos. Jävlar vad bra det låter! Mixen gör verkligen albumet helt nytt och fylligare. Tycker synd om er stackare som har Spotify som aldrig får uppleva detta på riktigt. Men det är ju ett val man gör, som det heter. Jag har kört avslutande Brain damage / Eclipse på repeat hela helgen. Så sjukt snyggt avslut på ett mästerligt album som efter 50 år aldrig har låtit bättre.

Paula Jivén – iii

Sebastian: Paula går från klarhet till klarhet och detta är utan tvekan vår nästa stora musikexport. Nya singeln iii går på maxvolym i lurarna i detta nu. Med sin svulstiga produktion och läckra elektroniska twist är det aktuella släppet en sylvass poplåt som tydligt sätter artisten på den internationella pop-kartan. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011