Äntligen söndag och med det är det dags för Johan och Sebastian att lista tio av sina favoriter från veckan. Ett ypperligt tillfälle att fylla på din personliga spellista med massa gôtt, som vi säger här i Göteborg.

Följ på Apple Music

Da Buzz – I can’t help falling for your love

Johan: Ett ord: sommarpop. Det är precis det jag känner när jag hör Da Buzz senaste singel I can’t help falling for your love. Samma typ av radiovänlig pop som vi vant oss med duon, men jag tyckte produktionen känns lyxigare, varmare och mognare. Sedan kan man ju inte motstå en bra tonartshöjning.

Kerstin Ljungström – Ingenting har gjort så ont 

Sebastian: Prisad och bejublad, Kerstin Ljungström lever upp till alla förväntningar när hon släpper den melankoliska Ingenting har gjort så ont. Med sitt vemod och luftiga produktioner är det med spänning jag fortsätter blicka fram mot debutalbumet. 

Omar Rudberg – She fell in love in the Summer

Jävlar vilken text. Hur kärleken bokstavligen kan döda. Med ett vackert och filmiskt arrangemang och Omar har väl aldrig låtit såhär bra när han sjunger ut hela sitt känsloregister för oss. Jag får gåshud varje gång jag lyssnar på singeln.

Nathalie Lindh – Galen 

Sebastian: Textpoeten och supertalangen Nathalie är tillbaka med den självrannsakan singeln Galen. Här blottar hon sitt innersta och gör det liksom alltid med bravur. Artistens unika nerv tar fullkomlig kontroll över trumhinnan och försätter en i trans. 

Kite – Don’t take the light away

Johan: Härligt dramatisk och episkt blir det när Kite presenterar deras senaste singel Don’t take the light away. Duon som aldrig gör någon besviken trollbinder mig i deras mäktiga filmiska musiklandskap.

Namelle – Defense 

Sebastian: Första släppet independent och Namelle visar helt klart vart skåpet ska stå på den medryckande popdängan Defense. Kaxig och smart text blandas med lekfull produktion och lysande vokaler. Artisten får med alla ingredienser som behövs för att skapa en välkomponerad lyssning med extra allt. 

Dagny – Heartbreak in the making

Johan: Det är inte små förväntningar Dagny sätter på sitt kommande album när hon nu släpper första smakprovet Heartbreak in the making. Ögonblicklig pop med en stark refräng som blev härligt luftig i sin Dolby Atmos-mix.

Cornelia Jakobs – It takes a fool to remain sane 

Sebastian: Det är strax under ett år sedan som vi fick se Cornelia inta scenen i Turin med sin fantastiska Hold me closer. Efter flera framgångsrika singlar släpper hon nu en cover på den odödliga It takes a fool to remain sane av The Ark. Med en pipa få förunnat för Cornelias vokaler in helt nytt liv i denna tolkning. 

PG Roxette – Incognito

Än kan den gamle popräven Per Gessle leverera hits. Jag fick dubbelkolla vem det verkligen var när jag hörde Incognito första gången, för det lät så långt ifrån Gessle i stil men samtidigt så jävla bra. Men samarbetar man med David Guetta blir det oftast väldigt bra och denna 80-talsdoftande poplåt är verkligen ace!

Myra Granberg – Nej tack, det är bra! 

Sebastian: Lite dist, kreativ lekfullhet och catchy melodier som rörs ihop till en karismatisk blandning när Myra Granberg släpper Nej tack, det är bra! Texten är allt annat än diskret och lämnar ingen plats för att läsa mellan raderna. Sångerskans största tillgång är hennes rättframhet i text och det aktuella släppet sätter helt klart detta på sin spets. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011