Det är söndag och med det är det dags för Johan och Sebastian att lista en knippe popfavoriter från den gångna veckan, så du har musikinspiration till din personliga spellista. Eller så följer du bara bloggens spellistor, det funkar ju fin-fint det också.

Favoriter Apple Music

*NSYNC + Justin Timberlake – Better place

Johan: Skönt medryckande lyckopiller och en smittsam vissling får vi när *NSYNC är tillbaka efter 20 år. Känns som herrarna träffat helt rätt här, även om det i grunden skulle kunna ha varit en låta av bara Justin Timberlake, så får hela pojkbandet bli en överraskande bonus.

Amilia Soukri – Innan vi brunnit

Sebastian: Med knivskarp produktion och oemotståndlig hook debuterar Amilia Soukri med singeln Innan vi brunnit. Även om låten tekniskt sett släpptes för några veckor sedan har singeln flugit under min radar men är utan tvekan ett släpp som bör landa under veckans bästa. 

Karakou – Droger och musik

Johan: Otrolig känsla i sången och en fantastik melodi får vi när Karakou ger oss något som skulle kunna kallas för 2023-års version av klassikern A whiter shade of pale mixad med Keane. Jag föll pladask för detta.

Delara – Didn’t you know

Sebastian: Bombastiskt, episkt och storartat. Jag är blown away av Delaras senaste singeln Didn’t you know. Det här är den perfekta låten att slå på när man vill finna sin inre styrka och ha en boost i vardagen. Lysande pop med edgy text! 

Klara & Jag – Jag ska fånga en ängel

Johan: När Klara & Jag tolkar Ted Gärdestads klassiker blir det glittrande disco. Det är som en en helt ny låt och jag älskar Ted till ett disco beat.

LANY  – Out of my league

Sebastian: LANY släpper det efterlängtade albumet a beautiful blur och fokussingeln heter Out of my league. Från första sekund sitter jag som klistrad vid lyssningen och den melankoliska ljudbilden träffar mitt i hjärtat. Refrängen är som den bästa typen av årgångsvin! 

Augustine – Woman

Johan: Varma stråkar hämtade från 70-talet och Augustines lena röst från 20-talet skapar magi på den eleganta singeln Woman. Samtidigt får vi en behaglig försmak från artistens kommande album.

Julius Marstorp – Komet

Sebastian: Göteborgs up-and-coming indie-stjärna gör det igen när han släpper singeln Komet. Virvlande syntar och introspektiva rader skapar en stark lyssningsupplevelse som tar oss till oändligheten och vidare. 

Lucky Lo – Through the eyes of a woman

Johan: Lucky Lo ger mig gåshud när hon här sjunger om kvinnans rätt till sin egna kropp. Att ingen annan än hon själv ska få välja om hon vill behålla sitt foster. Through the eyes of a woman är en stark låt om rätten att få göra abort. En rättighet alla kvinnor ska ha, och inget någon annan maktmissbrukande person på något sätt ska styra över.

Amanda Fondell – Girl in red

Sebastian: När Amanda Fondell blandar pop med rock har hon aldrig låtit bättre i mitt tycke. Under de senaste åren har musikskaparen legat relativt lågt men med Girl in red känns det som att artisten är här för att stanna. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011