Karolina Thunberg och Ísak Ásgeirsson i indierockduon Baula jobbar just nu mot debutalbumet Heavy Heart, No Tears som släpps den 26:e April. Tio vemodiga och drömliknande låtar där distade gitarrer och feta pukor får stå i centrum för musiken.

DOLBY ATMOS

Duon släppte nyligen singeln Mercury in retrograde och nu är det dags för singel nummer två: Parasite. Vemodet är som en tung filt över lyssnaren och gitarrerna samt trummorna ekar mot trumhinnan. Det är den där mörka, drömmande indierocken som jag ändå tycker är väldigt tilltalande.

Parasite skildrar hur det är att klamra sig fast i en dysfunktionell relation med den smärtsamma insikten att båda parter bara går djupare ner i beroendet av varandra.

Om det kommande albumet berättar Göteborgsduon:

”Skivan erbjuder ingen förlösande vändpunkt med insikter eller lösningar. Den speglar bara eländet som depression genererar, från det första ifrågasättandet om jaget och livet, till dödsstöten”

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011