Med feta pukor och ett skönt driv släpper duon Baula singeln Mercury in retrograde, en låt som blir första smakprovet från kommande debutalbumet som släpps till våren.

Skicka in din musik

Med singeln får vi del av det tema som albumet bygger på. Den om inre destruktivitet och hur den i detta fall skildrar en människa så desperat efter ett sammanhang, att den blir ledd rakt in i gapet på extremism. En tragisk personlig utveckling, men som tyvärr är vanligare än man tror, då folk känner behovet av att synas och få utlopp för sina åsikter och tankar.

Musiken målar upp detta så snyggt måste jag säga. Med de suggestiva trummorna och western-gitarrer samt en luftig, drömliknande sång. Det är som vi hamnat i ett laglöst land, där människan någonstans vet att det är på väg mot fördärvet, men ändå väljer att självmant fortsätta gå.

Bakom Baula hittar vi Karolina Thunberg och Ísak Ásgeirsson som 2019 släppte debut-EP:n Drought. Nu är det helt enkelt dags att ta vid där EP:n slutade och ladda för något större när de och vi gör oss redo för album.
Tills dess, så kan du lyssna på Mercury in retrograde här i bloggen.

Vad tyckte du?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011