Dags för veckans Popfavoriter här i bloggen. Inlägget där Johan och Sebastian listar en knippe favoriter från veckan, så att du hittar inspiration till din egna spellista. Eller så får du följa bloggens olika spellistor och mer eller mindre dagligen bli matad med ny musik. -Perfekt!
Vilka favoriter hade du denna veckan?

DOLBY ATMOS

Conan Gray – Lonely Dancers 

Jag brukar inte falla pladask för syntdriven pop, men när Conan Gray ger oss Lonely Dancers kan jag inget annat än häpna. Med knivskarp finess och omedelbar melodi andas detta hit lång väg! Med tanke på singlarna som föregått hans kommande album, sitter jag på helspänn för att få sätta tänderna i fullängdaren. 

Dear Sara – The silence after you

Jag hatar ju inte arenapop. Det var ju det som Dear Sara bjöd oss på i gårdagens Melodifestivalen och som tog henne till semifinalen. Sjukt snygg låt som byggs från avskalat vemod till storlagen pop och som känns som given i finalen. I alla fall om jag får som jag vill, för detta var helt klart gårdagens bästa låt.

Zara Larsson – None of these guys 

Zara släpper lös sitt fjärde album Venus och jag har säkert plöjt igenom plattan fem gånger redan. För mig är det solkart att None of these guys är ett av albumets starkaste tracks med sin klubbiga EDM-sound och kaxiga attityd. 

Dylan – The Alibi

Dylan ger oss Taylor Swift-doftande pop och jag faller ju pladask för den pulserande basgången och somriga känslan. Definitivt en låt som fick mig att längta till värmen och sommarrosé redan nu.

Hanna Ferm – Mellanrum 

Kärlek som tema kommer troligtvis alltid vara popens go-to och därmed finns det också en rad exempel på hur man genomför det mer eller mindre bra. Hanna Ferm lyckas på nya singeln Mellanrum inte bara skildra ämnet bra, utan med en inlevelse som gör att varenda stavelse blir trovärdig och lämnar lyssnaren med gåshud över hela kroppen. Om kärlek skulle vara ett ämne hade hon fått A+ för den här skildringen.

Matoma & Miriam Bryant – Samurai Sword

Det är fan inte dumt när Miriam Bryant är i EDM-låtar. Hon gjorde ju ett grymt jobb på Find you med Zedd när det begav sig. På singeln Samurai Sword blir hennes sång härligt dramatiskt i uttryck tillsammans med ett riktigt skönt dansant driv. Ett numera inte så vanligt forum för Bryant, men jag hoppas att höra mer av det.

Annalisa – Sinceramente

Härligt dramatisk pop levererades under Sanremo-festivalen i Italien när landet skulle hitta sitt bidrag att skicka till Eurovision Song Contest i Malmö. Tyvärr vann inte Annalisa, men det hindrar ju inte mig från att toklyssna på denna härliga Kylie-doftande poseringspop.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011