Söndag. Livet är grått och det är två dagar kvar till löning. Då kan 10 favoritlåtar från den gångna veckan kanske pigga upp lite mer. Här listar Johan och Sebastian några av de bättre låtarna senaste tiden.

Skicka in din musik

Sebastians Popfavoriter

Taylor Swift – Anti-Hero

Taylors tionde album är äntligen här och överträffar alla förväntningar. En av plattans mest radiovänliga spår är Anti-Hero. Insvept i mystik och mörker är det den perfekta hybriden mellan Swifts starka berättande och lysande pop. Varenda spår från plattan kommer gå varmt i mina lurar, det vill jag lova! 

Olivia Lobato – En station ifrån

Olivia Lobato är tillbaka och förgyller våra trumhinnor med den melankoliska låten En station ifrån. Här får jag massiva Billie Eilish vibbar och ljudbilden känns helt unik för den svenska musikmarknaden. Utan diskussion en av veckans absolut bästa släpp från den lovande poptalangen. 

Shawn Desman – Maniac

Funkigt värre! Artisten Shawn Desman överraskar starkt när han släpper den medryckande singeln Maniac. Basgångarna, blåssektionerna och melodin är allt jag vill ha i den här typen av låt. 

Petter + Titiyo – Glatta Livet

Två av Sveriges legender samarbetar! På singeln Glatta Livet bjuder Petter på dynamisk rap som kontrasteras mot Titiyos vackra vokaler. Refrängen är högt flygande med en arena-passande melodi. 

Carly Rae Jepsen – Surrender my heart 

Albumet har landat och The Loneliest Time är ett energifyllt stycke pop där Carly visar oss att tugummipop är lika relevant idag som för tio år sedan. Fokussingeln Surrender my heart blev en omedelbar favorit hos mig med sin nostalgiska touch och starka refräng. 

Johans Popfavoriter

Elsie – Gör för ont

Emotionell låt om att bli dumpad och laga ens krossade hjärta. Väldigt snyggt uppbygd låt med drömliknande synthar och filmisk produktion. En text som träffar rakt i hjärtat och perfekt höstballad för den ensamma själen.

ALVA – Tjernobyl

Stora känslor och euforisk produktion skapar total magi för mig när ALVA släpper singeln Tjernobyl. En låt om att vilja vara någon annanstans fast ändå inte vara tillräckligt beslutsam för att lämna. Hur småstaden kan bli ett fängelse, eller ett kärnkraftverk. Men när livet inte blir som man vill kan man alltid dansa. Det är just det jag gör till ALVAs nya singel.

Ellie Goulding – Let it die

Med Let it die presenterar Ellie Goulding sitt femte album Higher Than Heaven som släpps den 3:e Februari. Här får bli en pumpande poplåt fylld med energi och den bygger verkligen upp förväntningen kring kommande albumet skulle jag säga.

Conchita Wurst – Call me up

Pumpande Hi-NRG som definitivt startar upp festen blir det när Conchita Wurst släpper singeln Call me up. Läckert förförisk elektropop från Eurovision-vinnaren som sätter Wurst mitt på dansgolvet. Mer av detta, ja tack!

Anna of the North – I do you

Underbart pulserande elektropop bjuder Anna of the North på nya singeln I do you. Älskar energin i låten. Melodin och refrängen är verkligen helt klockrena här. Den typ av pumpande och nostalgisk pop som jag älskar till 100%.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011