Vad vore en söndag utan Popfavoriter?
Dags för Sebastian och Johan att lista 10 låtar från veckan som de fastnat för extra hårt och som är perfekta tips till din spellista. Hoppas du hittar några nya sorters örongodis bland tipsen.

Popmuzik Podcast

Jorja Smith – Try me 

Sebastian: Den här låten slog ner som en bomb i mina öron och jag är fullkomligt tagen av allt från melodi till produktion och artistiskt uttryck. Det är med spänning jag kommer att följa den Brittiska stjärnans nya musikaliska era. 

Lucky Lo – Yes to myself

Johan: Ett rent lycklopiller bjuds vi på när Lucky Lo sjunger om att sätta sig själv först och helt enkelt tro på sig själv. Den där peppande poplåten som garanterat kommer de dig ett stort solskensleende på läpparna.

Annika Wickihalder – Push you away 

Sebastian: Rösten och återigen rösten! Annika Wickihalder sjunger mig till tårar när hon ger oss den Seinabo Sey-doftande Push you away. Kom ihåg vart ni hörde det först, det här är Sveriges nya stjärna! 

Romy – Enjoy your life

Johan: Romy från The XX tar än en gång med oss ut på dansgolvet med den discodoftande singeln Enjoy your life. Med producenterna Stuart Price, Fred again… och Jamie XX bakom rattarna är detta upplyftande och dansant popmagi skulle jag säga. Mjuka beats med funkiga gitarrer och grym melodi är verkligen ännu en hit för Romy.

Estraden – Mitt hjärta slår 

Sebastian: Pop och återigen pop. Finns det något band i Sverige som är så konsekventa med att leverera radiovänliga hits!? Estraden är tillbaka för att ge oss vårens hit och jag kapitulerar för Louise förmåga att skapa personliga texter för oss alla att knyta an till. 

Nicole Sabouné – Stop loving me

Johan: Med Stop loving me får vi första smakprovet från Nicole Sabounés kommande album Kismet, som släpps till hösten. Låtarna är inspirerade av Sofia Coppolas filmuniversum och första singeln skvallrar om att detta kan bli Sabounés främsta verk. Här bjuds vi på dramatisk pop med feta pukor och pianoslingor. Det är filmiskt snyggt och jag är helt kär i resultatet.

SVEA – Effort 

Sebastian: Om något är pop en arena för lekfullhet. Så när skickliga texter likt SVEAs nya singel Effort dyker upp blir jag kär i popmusik all over again. Kaxigt, självsäkert och med ett mittenfinger till machokillar är det aktuella släppet en hymn till alla tjejer som kämpar för en relation där de själva är mer investerade än motparten. 

Titiyo & Hurula – Längesen

Johan: Resultatet av tredje Songland blev denna magiska duett mellan Titiyo & Hurula. Längesen är berättelsen om det där förhållandet som varit dött sedan länge, men som bara pågår. Där känslorna ebbat ut och man är tillsammans för… gud vet varför? Jag fick så starka vibbar av Ana Diaz magiska singel 100 av denna låten. Lika gripande och vacker.

shy martin – glued to the floor 

Sebastian: Massivt reverb och melankoli träffar rakt in i hjärtat när shy martin lättar på sina känslor i den magiska glued to the floor. Avskalat och enkelt är det aktuella släppet en majestätisk uppvisning av hennes förmåga att skapa popmagi. 

Eline Noelia – Strings attached

Johan: Norska Eline Noelia är tillbaka med ännu en banger, som det heter på fackspårk. Strings attached är en ögonblicklig hit med sina lysande melodier och dansanta produktion som kommer sitta perfekt i din spellista kommande veckorna. Jag lovar.

Vad tyckte du?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011